Lukija: Äidin tapaaminen hoitokodin pihalla ei onnistu - Lukijalta - Aamulehti

Lukija kertoo, että hänen äitinsä on ahdistunut, koska ei näe omaisiaan – ulkona tapaaminen ei onnistu

Koronan tartuntaluvut ovat todella alhaalla ja riski sairastua on ymmärtääkseni aika pieni.

8.7.2020 6:43 | Päivitetty 8.7.2020 6:43

Ymmärrän, että koronan takia vierailuja ikäihmisten palvelukoteihin on pitänyt rajoittaa. Kuitenkin tällä hetkellä tartuntaluvut ovat todella alhaalla ja riski sairastua on ymmärtääkseni aika pieni, joskin vakavasti muistettava tosiasia.

Äitini asuu ikäihmisten palvelutalossa ja olen hänen näkökulmastaan pohtinut hoitolaitosten tämän hetkistä vierailukieltoa. On mielestäni epäloogista, että yhdellä osastolla työskentelee päivittäin kymmeniä hoitajia ja vaihtuvia sijaisia, jotka hekin ovat laitoksen ulkopuolella koko ajan kontaktissa muihin ihmisiin, mahdollisesti nuorina henkilöinä paljon virikkeellisemmin kuin omaiset.

Todennäköisyys, että henkilökunta tuo tartunnan on mielestäni nykyisellään aivan yhtä suuri kuin, että omaiset sen hoitokotiin toisi,

Olisiko mahdollista tehdä harkintaa palvelukodissa sisällä tapahtuvien omaisten vierailujen suhteen? Miettiä muun muassa vierailujen ja kävijöiden määriä/vuorokausi ja vierailujen pituuksia.

Hoitokoti tietysti noudattaa ylempää tulevaa ohjeistusta. Voisiko joku vastata; mitä pitää vielä tapahtua, että pääsen kohtaamaan äitini hänen kodissaan?

Jos jäämme odottamaan viruksen täydellistä poistumista tai rokotteen valmistumista on joukko omaisiamme siirtynyt jo muille maille.

Oma äitini on todella ahdistunut, kun ei pysty omaisiaan näkemään. Hoitokoti on hienosti järjestänyt kohtaamismahdollisuuden ulkona, mutta se ei esimerkiksi minun äidilleni sovi, hän kun ei ole vuosiin ulkona halunnut käydä, eikä muistisairaana ymmärrä miksi sinne nyt pitäisi lähteä.

Oli se niin lohdutonta kuulla äitini sanat: ”mitä pahaa olen tehnyt, että kaikkein rakkain asia häneltä viedään, kohtaamismahdollisuus omassa kodissaan lastensa kanssa”.

Ketä me suojellaan?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?