Mielipide: Särkänniemen kohdalla pyöräilijät laskevat mäkeä vaarallisen kovaa - Lukijalta - Aamulehti

Särkänniemen kohdalla pyöräilijät laskevat mäkeä hengenvaarallisesti

8.7.2019 8:30 | Päivitetty 8.7.2019 22:19

Tampere

Menimme 4. heinäkuuta vaimoni, tyttäriemme ja kuuden pienen lapsenlapsemme kanssa Särkänniemen huvipuistoon ja jätimme automme junaradan kaupunginpuoleiselle pysäköintialueelle. Tulimme tunnelin läpi ja kävelimme alamäkeä kohti valo-ohjattua suojatietä. Jalkakäytävä ja pyörätie kulkevat ilmeisesti rintarinnan, mutta päästäkseen Särkänniemeen on kuljettava pyörätieosuuden yli ja ylitettävä katu.

Pieni lapsenlapseni ei havainnut luonnollisesti äänettömästi alamäkeä tulevaa pyöräilijää, jonka nopeus oli ainakin viisikymmentä kilometria tunnissa.

Nopean reagointini johdosta lapsi ei jäänyt pyöräilijän alle ja mahdollisesti kuollut. Järkytyimme syvästi tapahtuneesta. Myös takaisin tullessamme toinen pyöräilijä ajoi samaa nopeutta tätä alamäkeä. Jotain on tehtävä ja pian ennen kuin joku lapsi kuolee pyörän alle tässä kohdassa. Päättäjät huomio, nyt kiireelliset toimet asiassa.

Jari Heikman

Miksi pankki vaatii asiakkaaltaan matkapuhelinliittymää?

Meidän perheessä on lankapuhelinajasta lähtien ollut vain yksi puhelin. Koska meidän ei tarvitse olla joka hetki tavoitettavissa, olemme pärjänneet hyvin myös yhdellä matkapuhelimella.

Nyt kuitenkin pankki lähestyi meitä ja ilmoitti, että syyskuusta lähtien kummallakin pitää olla oma matkapuhelin. Muuten ei laskujen maksu enää onnistu. Tai onnistuu, jos menee tiskille maksamaan ja pulittaa jokaisesta laskusta palvelumaksun.

Tulee kalliiksi sekin, että pelkästään laskujen maksua varten pitää hommata puhelin ja siihen liittymä.

Olemme yrittäneet olla likaamatta pankkisalin lattiaa ja pysyä nykytekniikan kelkassa maksamalla laskumme internetissä, mutta nyt meidät sysätään väkisin pankkitiskille tällaisella vaatimuksella. Edes pankin vaihto ei kuulemma auta, koska kaikilla pankeilla on sama systeemi. Näin väitti ainakin meille soittanut virkailija.

On käsittämätöntä, ettei pankkitekniikka taivu siihen, että perheessä on vain yksi puhelin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: