Raitiotieallianssi vastaa mielipidekirjoittajalle ajojohtimista - Lukijalta - Aamulehti

Raitiotieallinssi vastaa mielipidekirjoittajalle: Ratikan ajojohtimien turvallisuudesta on huolehdittu

15.7.2020 6:51

Raitiotien ajojohtimien turvallisuudesta on huolehdittu, ja raitiotien liikennesäännöt kannattaa ottaa haltuun jo nyt.

Juha Javanainen oli huolissaan (AL 13.7.) raitiotien ajojohtimien turvallisuudesta varsinkin Hervannan valtaväylän varrella sijaitsevien jalankulku- ja pyöräilyväylien osuuksilla.

Raitiotien ajojohtimien osalta on varmistettu, että suojaetäisyydet kaikkiin lähirakenteisiin toteutuvat standardien mukaisesti. Hervannan valtaväylällä jalankulku- ja pyöräilyväylän sillan kaiteisiin on myös asennettu suojapleksit ja Vuohenojalla suojakorotus, joiden avulla turvallisuutta on lisäksi varmistettu. Varoituskylttejä on asennettu maastoon ja raitiotien rakenteisiin, ja niitä lisätään tarpeen mukaan.

Raitiotie on Tampereella uusi elementti katukuvassa ja siihen liittyvät liikennesäännöt ja turvallisuusasiat on hyvä ottaa haltuun jo nyt rakentamis- ja koeajovaiheessa. Raitiotien sähkörakenteet ovat asukkaille ja tienkäyttäjille turvallisia, kunhan noudatetaan yhteisiä pelisääntöjä. Lapsillekin on hyvä jo tässä vaiheessa opastaa, että radan rakenteisiin ja järjestelmiin ei saa kiipeillä eikä esimerkiksi ajojohtimiin pidä missään tilanteessa koskea eikä heittää esineitä.

Tampereen kaupunki, Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse sekä raitiotieinfran ja vaunujen omistaja Tampereen Raitiotie Oy ovat yhdessä valmistelleet laajan infopaketin raitiotien liikennesäännöistä ja Ratikalla matkustuksesta. Tietoa on jaettu koeajoalueen kouluihin ja päiväkoteihin jo keväällä ennen ensimmäisten koeajojen aloittamista ja tätä työtä jatketaan syksyllä.

Nykyiset materiaalit ovat ladattavissa osoitteesta tampereenratikka.fi/liikenneturvallisuus. Lisäksi R.A. Tikka ja Ratikkabongari ovat kiertäneet liikenneturvallisuutta käsittelevän musiikkiteatteriesityksen kanssa koeajoalueen kouluissa.

Myös esityksiä kouluissa jatketaan syksyllä.

Kirjoittaja on projektipäällikkö Raitiotieallianssissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?