Lukija: Päivätoiminta auttaa omaishoitajaa - Lukijalta - Aamulehti

Päivätoiminta auttaa omaishoitajaa – Ongelmana tuntuu olevan tiedonpuute

30.7.2020 8:00

Toisin kuin tiistain 28.7. Aamulehdessä Omaishoitaja kirjoitti, omaishoitajien on ollut koko ajan mahdollista pitää vapaitaan.

Ei kannata sivuuttaa pienimuotoista päivätoimintaa tarjoavia tahoja. Omaishoitaja saa tärkeän hengähdystauon, mahdollisuuden hoitaa omia asioitaan sekä levätä. Samalla omaishoidettava kohdataan yksilöllisesti, ammattimaisesti ja arvostaen. Säännöllisesti tapahtuvassa päivätoiminannassa vierähtää matkoineen helposti 7 tuntia ja myös useampia viikkokäyntejä on myönnetty.

Perhehoidon asiakkaana päivätoimintakäynti ei vaikuta lakisääteisiin vapaisiin mitenkään ja lisäpäiviä on mahdollista saada omaishoidon tuen palveluseteleillä, mikäli laitosjaksoja ei haluta käyttää. Päivätoiminnan tarkoituksena on tukea omaishoitajien jaksamista ympärivuorokautisten laitosjaksojen rinnalla. Korona-aikaan omaishoidettaville on myönnetty myös laitosjaksoja, sillä palvelujen jatkuvuus on turvattava myös poikkeusoloissa.

Ongelmana tuntuu olevan lähinnä tiedonpuute. On annettu virheellisesti ymmärtää vähän joka taholla, että kaikki kasvokkain tapahtuvat palvelut olisivat olleet katkolla.

Kirjoittaja on Muistolasta, joka tarjoaa ikäihmisten päivätoimintaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut