Kehitysvammaisen pojan isä toivoo perusteltua vastausta, miksi palvelusetelin käyttö ei ole mahdollista heille, jotka sitä apua kipeimmin tarvitsevat - Lukijalta - Aamulehti

Tampereen kaupunki evää palvelusetelin kirjoituskyvyttömältä kehitysvammaiselta kirjoituskyvyttömyyteen vedoten

Kehitysvammaisen pojan isä toivoo perusteltua vastausta, miksi palvelusetelin käyttö ei ole mahdollista heille, jotka sitä apua kipeimmin tarvitsevat.

3.5.2019 10:00

Kehitysvammainen poikani asuu Pappilanpuiston ryhmäkodissa. Hieno asia on se, että ryhmäkodissa asuvilla on mahdollisuus palveluseteliin, jolla voi hankkia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka kunnan tai kuntayhtymän kuuluu järjestää asukkailleen.

Palvelusetelillä hankittava palvelu on vaihtoehto kunnan tai kuntayhtymän tuottamalle palvelulle.

Tampereen kaupunki on tehnyt linjauksen, joka estää poikaani käyttämästä tätä palveluseteliä tutun ja asiansa osaavan avustajan saamiseksi. Kaupunki nimittäin vaatii, että avustettava pystyy itse kontrolloimaan milloin avustaja tulee ja milloin avustustoiminta päättyy. Tämä tarkoittaa kellonaikojen kirjaamista ylös.

Poikani ei tunne kelloa, eikä hän pysty motoriikan takia kirjoittamaan mitään. Tämä riittää syyksi evätä palvelusetelin käyttö. Tampereen kaupungille ei riitä se, että ryhmäkodin työntekijä merkkaa ajat.

Haluaisin virkailijoilta perustellun vastauksen, miksi tämä palvelusetelin käyttö ei ole mahdollista heille, jotka sitä apua kipeimmin tarvitsevat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos