Lukija: Koirat valtaavat tilaa allergisilta - Lukijalta - Aamulehti

Koirat valtaavat tilaa allergisilta – En ole tällainen pahuuttani, kirjoittaa lukija

13.7.2020 6:33

Kirjoitan arasta aiheesta, eläinten päästämisestä sisätiloihin, kuten ravintoloihin, kahviloihin, ostoskeskuksiin. Niitä tulee vastaan kirpputoreilla, kirjaston ovella toivotetaan kiltisti käyttäytyvät koirat tervetulleiksi sisälle. Kesällä muistutetaan, että koiranomistajat eivät jättäisi lemmikkiään kuumaan autoon. Tuo vaan koirasi liikkeeseemme, tarjoamme raikasta vettä!

Koirat ovat vallanneet tilaa ihmisiltä. Tarkoitan kaltaisiani eläinallergisia. Meitä on Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry:n mukaan noin 15 prosenttia väestöstä. Ei siis mikään mahdoton määrä, mutta me käytämme rahaa, teemme ostoksia.

Olen sosiaalisessa mediassa kirjoittanut, kuinka en voi mennä paikkoihin, joissa eläimet ovat sallittuja. Siellä yleensä saa koiravihamielisen leiman. Kyse on terveydestä; minun kohdallani se on hengitystieallergia. Henki ei kulje normaalisti ja lääkkeistä huolimatta oireet voivat jatkua päiviä.

Saan oireita bussissa vieruskaverista. Kaverin luona vieraillessa, jos lapset ovat käyneet siellä koirien kanssa. Hilse jää, vaikka koiraa ei näy. Se ei riitä, että en ole yhtä aikaa samassa tilassa eläimen kanssa. Riittää, että eläimiä on käynyt siellä. Jotkut meistä ovat niin herkkiä.

En ole tällainen pahuuttani, en vihaa eläimiä. Kyse on siitä, kulkeeko henki tänään kunnolla vai ei.

Allergia- ja astmaliitto on mielestäni aivan hyödytön tämän asian kanssa. Heillä ei ole ilmeisesti uskallusta ottaa asiaan voimakkaammin kantaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: