Mielipide: Sinilevän määrästä Tampereen uimarannoilla pitää tiedottaa useammin - Lukijalta - Aamulehti

Olimme rannalla parisen tuntia ja seurasimme lapsiperheiden pettymyksiä – sinilevän määrästä Tampereen uimarannoilla pitää tiedottaa useammin

29.6.2019 9:42

Valkeni ihastuttava juhannuksen jälkeinen sunnuntai 23.6. ja ystäväni ehdotti uimista vaikkapa Rauhanniemessä. No, Rauhanniemi hylättiin heti, kun päästiin rannalle. Tuuli riepotteli siihen malliin kallioita, jotta kurvasimme aika nopeasti Pyynikin rannalle.

Oli aamupäivä ja mukavan väljää parkkipaikoilla, puhumattakaan rannasta. Rannalla kökötti yksinäinen taulu. Lähemmäs päästyämme se kertoi, että 20.6. oli todettu, että vedessä on sinilevää, joten pyydettiin välttämään uimista. Neljä päivää aikaisemmin oli siis tilanne tämä.

Ilmeisesti Tampereen kaupunki kertoo sivuillaan viikon tai kahden viikon välein sinileväongelmastaan yleisillä rannoilla. Hienoa, että kertoo, kelle kertoo.

Tuo taulu rannalla oli suomeksi, ja minä sokea äijä olisin jäänyt siitä informaatiosta ulos, jos ystäväni Vantaalta ei olisi ollut paikalla. Ehkäpä juuri ja juuri it-taidoillani pystyisin saamaan Tampereen nettisivuista sen infon, missä milloinkin on sinilevää, mutta jos niitä päivitetään viikon tai kahden viikon välein, sillä ei ole mitään merkitystä.

Ja ajatelkaa Tampereen päättäjät turisteja! Edes suomea puhuvia turisteja, saati sitten ei-suomea puhuvia!

Olimme rannalla parisen tuntia ja seurasimme lähinnä lapsiperheiden pettymyksiä, kun kieltokyltti oli luettu. Mitäs, jos tuo ranta hautovan ilman poistuttua ja tuulien kääntyessä olikin kelpo ranta, ja vedessä ei sinilevää enää ollutkaan?

Juhannus pielessä turisteilla, se on aivan varma. Positiivisesti ajatellen oli hyvä, ettemme saaneet ihottumaa. Olisikos kohtuullista, että veden sinilevästä varottavat kyltit olisivat muullakin kielellä kuin suomella? Tampere näyttä aivan yhtä sinileväperäiseltä tiedotukseltaan kuin Vantaa ja Helsinki. Mitenköhän Turussa?

Olen aina ennen mainostanut ja markkinoinut asiakkailleni Tampereen ympäristön uimarantoja. Toivottavasti voin sitä tehdä hyvällä mielellä jatkossakin. Haluan uskoa Tampereen päättäjien vilpittömyyteen poistaa nuo epäkohdat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos