Lukijalta: Apulaispormestari vastaa Aarne Raevaaralle - Lukijalta - Aamulehti

Keskustelu jatkuu: Apulaispormestari Jaakko Stenhäll puuttuu kolmeen kohtaan Aarne Raevaaran mielipidekirjoituksessa

7.5.2020 6:51

Aarne Raevaara vastasi (AL 4.5.) allekirjoittaneen ja sisäministeri Maria Ohisalon mielipiteeseen. Koska mielipiteessä oli useita virheellisiä väittämiä, on syytä oikaista muutamia kohtia.

Ensinnäkin Raevaara väitti, että Tampere on ottanut viime vuosien aikana joka vuosi uutta velkaa vähintään sata miljoonaa euroa. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan vuodesta 2014 lähtien näin on tapahtunut vain vuosina 2018 ja 2019. Tampereen kaupungin lainamäärä on kuntien keskitasolla. On myös ilmeistä, että kaupunki investoinneista luopumalla ei olisi olennaisesti vuotuista tulostaan parantaa, vaan alijäämää olisi edelleenkin tehty.

Toisena väitteenään Raevaaraa esittää, että Tampereen palveluista on säästetty viime vuosina 60 miljoonaa euroa. Myöskään tämä ei pidä paikkaansa, vaan viime vuosina toteutettu talouden tasapainotuspaketti koostui laajasta toimenpidelistasta, joista menosäästöjä oli 20 miljoonaa euroa – tästä noin puolet kohdistui palvelutuotantoon.

Kolmanneksi Raevaara väittää, että kaupunki investoi vuonna 2020 puoli miljardia euroa – todellinen kaupungin investointitaso on hieman yli 200 miljoonaa euroa. Samalla kannattaa muistaa, että suurin investointierä ovat talonrakennushankkeet, joilla niin korjataan kuin rakennetaankin kouluja, päiväkoteja sekä erilaisia palvelurakennuksia.

Mielipidekysymykseksi jää tietenkin suhtautuminen investointeihin yleensä. Tampereella on toistaiseksi kuitenkin ajateltu niin, että investoinneilla luodaan ja on luotu edellytyksiä menestyä myös tulevaisuudessa. Omasta mielestäni tästä on syytä pitää kiinni myös jatkossa, kun kaupungille rakennetaan kestävää tulevaisuutta.

Kirjoittaja on Tampereen apulaispormestari, elinvoima ja kilpailukyky (vihr.)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?