Mielipiteet: Perustuslakia on rikottu leikatun idenksin laissa // Vieraslajiviha on vallannut suomen // Miksi vasemmiston vaalirahoituksesta ei puhuta? - Lukijalta - Aamulehti

Perustuslakia on rikottu

1.8.2019 8:00

Perustuslakituomioistuin on ollut esillä, sellainen on monissa Euroopan maissa. Sote:n tekemisessä sen puute huomattiin ja nyt sen otti esille Unkarin pääministeri. Leikatun indeksin lakia laadittaessa 1996 sivuttiin myös taloudellista ikäsyrjintää.

Perustuslain 6. pykälä: Yhdenvertaisuus. Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

Perustuslakivaliokunta, joka koostuu maallikoista, ei kunnioittanut perustuslain omaisuuden suojaa eikä ikäsyrjintää. Tämä toistui, kun Vanhasen hallitus vuonna 2003 sääti eläkeläisille työpalkkaa ankaramman veron.

Esko Järvenpää

Jämsä

Vieraslajiviha valtasi Suomen

Keskustapuolue haluaa tappaa sen yhden ainokaisen sakaalin, joka on Suomeen uskaltautunut. Kuulemma vieraslaji. Reppali sakaali erehtyi tulemaan vihamieliseen Suomeen.

Lupiinit halutaan repiä pois pientareilta. Vie vihaajien mielestä elintilaa kotoperäisiltä kasveilta. Kas kummaa, kun tasan samoilla paikoilla maitohorsma kukoistaa nyt runsaslukuisempana kuin lupiini alkukesästä. Kaipa joku horsmankin haluaa repiä.

Kurtturuusu on kaunis. Siispä pois vain. Mihin lajiin tämä järjetön viha seuraavaksi mahtaa kohdistua?

Helena Hartikainen

Tampere

Entä vasemmiston vaalirahoitus?

Aamulehti 25.07. kertoi entisen kokoomuksen ministerin Antti Häkkäsen vaalirahoituksesta kaivaten tietoja kampanjan rahoituksesta. Saman uutisen mukaan keskusta sai eniten "tuntematonta" rahoitusta vaaleissa ehdokkailleen. Sanaakaan ei mainittu vasemmistopuolueiden ja vihreiden saamasta vaalirahoituksesta. Julkisuudessa on puhuttu vähintään miljoonasta eurosta. Edellytän tasapuolisuutta medialta tämänkaltaisissa ulostuloissa.

Matti Lähteenmäki

Hämeenkyrö

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut