Raiskauksista aina ehdoton tuomio – Suomessa raiskauksia käsitellään liikaa raiskaajan näkökulmasta - Lukijalta - Aamulehti

Raiskauksista aina ehdoton tuomio – Suomessa raiskauksia käsitellään liikaa raiskaajan näkökulmasta

19.4.2019 7:00

Suomalaisessa rikosoikeudessa raiskauksesta annetaan liian lieviä tuomioita, useasti ehdollisia tuomioita vedoton epämääräisiin lieventäviin asioihin, esimerkiksi uhrin pukeutumistyyliin tai onko uhri joskus ohi mennen nähnyt raiskaajan tai onko raiskaajalla opinnot kesken. Suomessa käsitellään raiskauksia liikaa raiskaajan näkökulmasta ja uhria syyllistetään ja kyseenalaistetaan kuulusteluissa.

Kukaan ei voi kuvitella sitä tuskaa ja itsehäpeää, jota raiskattu ihminen kokeen raiskauksen jälkeen. Raiskaus voi tuhota henkilön koko tulevaisuuden ja alistaa hänet pelkotiloihin koko loppuelämäksi.

Raiskaus on aina epäinhimillinen rikos toisen ihmisen oman vartalon määräämisoikeutta kohtaan. Alkoholin piikkiin ei voi raiskaamista laittaa, se on aina huono veruke ilman totuudellista pohjaa. Jos ihmiset arvostaisivat toisiaan aidosti, niin raiskauksia ei koskaan tapahtuisikaan. Mutta kuten tiedetään ihminen voi olla toiselle ihmiselle raakalaismaisen julma.

Jokainen raiskaus on anteeksiantamaton rikos ihmisyyttä vastaan, joka pitäisi myös ilmetä suomalisessa lainsäädännössä ehdottomina tuomioina, ilman pelleilyä lieventävistä asiakohdista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut