Hävittäjät kannattaa hankkia - Lukijalta - Aamulehti

Hävittäjät kannattaa hankkia

13.3.2019 16:53

Eduskuntavaaliehdokas, reservin korpraali Kai Muukkosen mukaan Suomen on turha hankkia hävittäjiä, koska maamme voidaan joka tapauksessa suht´helposti miehittää (Al 11.3.). Sen jälkeen miehittäjällä olisi kuulemma tukala olla täällä.

Saksa miehitti Norjan aikanaan helposti. Miehittäjä kohteli norjalaisia tylysti. Jos norjalaiset yrittivät vastahankaa jossakin kylässä, saksalaiset hirttivät torille summanmutikassa valittuja henkilöitä.

Ilmavalvontaa ei voi tehdä pelkästään tutkan avulla. Ilmatilaloukkauksista on otettava valokuvat todisteeksi ja torjuntahävittäjässä täytyy olla aseistus kaiken varalta.

Ruotsin kanssa kannattaa aina tehdä yhteistyötä, mutta Suomeen liisatut Gripenit eivät ole hyvä idea. Äärimmäisessä hädässä liisaussopimus on paperia, jolla ei ole merkitystä.

Sotilaiden ilmoittama määrä hävittäjiä kannattaa hankkia. Miksi emme luottaisi Suomen kenraaleihin? Siitä seurasi katastrofi, kun eräs korpraali alkoi aikanaan ohjata kenraaleita.

Ismo Heinisuo

Tammerkosken silta takaisin

Luin järkytyksekseni, että Tammerkosken sillalla -tapahtuma oltaisiin lopettamassa ja tilalle olisi tulossa iskelmäfestivaali. Johan oli älynväläys. Ensin luodaan komeaa brändiä kaikenikäisten kaupunkitapahtumalle ja sitten yritetään keksiä pyörä uudelleen.

Tammerkosken sillalla -tapahtumalle on ollut suuri tilaus. Ilman pääsymaksua on voinut laulaa Mikko Alatalon kanssa yhteislauluja ja nähdä suosikkiartistinsa livenä.

Kaupunki ja markkinavoimat ovat unohtaneet, että suuri osa tamperelaisista on keski-ikäisiä ja vanhempia. Monia sävähdyttää oikeilla soittimilla tehty ja esitetty musiikki. Moni pirkanmaalainen on myös pienituloinen. Ilmaistapahtumat ovat heille ainoa mahdollisuus osallistua kulttuuririentoihin. Vaadin Tammerkosken sillalle jatkoa ja Alataloa vetämään varmaan tyyliinsä yhteislauluja.

Tammerkosken sillalla on ollut maanläheinen tapahtuma. Se on ollut oiva tapa markkinoida kesäistä Tamperetta koko kansalle siinä, missä manserock, musta makkara ja tv-ohjelma Reinikainen. Pelkäänpä, että tilalle tulee hengetöntä tusinatavaraa, joka rikastuttaa enemmän järjestäjiensä lompakkoa kuin osallistujiensa sielua.

Kirsi Markkanen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos