Mielipide: Lukonmäen alueen joukkoliikenteen palvelut huononevat. Lähin ratikkapysäkki, Hallila, on kilometrin päässä ja yhtään bussia ei kulje Hervannan valtaväylää pitkin keskustaan - Lukijalta - Aamulehti

Pois kauas ratikkapysäkit karkaavat, niin minäkin …

10.3.2019 9:30

Rauli Badding Somerjoki laulaa "en tiennyt mitä sain, kun tanssiin sinut hain... ". Ratikka on promottu meille tamperelaisille todella isosti ja hienosti. Itse olin alusta lähtien pro-ratikkamiehiä. Iso satojen miljoonien investointi toisi sille halutun glamourin lisäksi meille ratikan varrella asuville entistä paremmat yhteydet keskustaan ja muuallekin. Onhan tuo jo ympäristönkin kannalta loistava hanke, ajattelin.

Asun Lukonmäen Ikämiestenkadulla ja tällä hetkellä meillä on toimivat bussiyhteydet keskustaan. Pysäkille on matkaa reilut kolmesataa metriä kotiovelta ja busseja kulkee Hervannan valtaväylällä usein.

Rauli jatkaa "mut kauas pilvet karkaavat, turhaan niitä tavoitat...". Mutta kuinka tässä onkaan käymässä, jos nykyiset linjastosuunnitelmat toteutuvat?

Meidän alueen joukkoliikenteen palvelut huononevat oleellisesti. Lähin ratikkapysäkki, Hallila, on kilometrin päässä ja yhtään bussia ei kulje Hervannan valtaväylää pitkin keskustaan!

Jollain laskelmilla on varmaan todettu, että noista lukonmäkeläisistä veronmaksajista ei saada niin kannattavaa joukkoliikenneporukkaa, että niillä pitäisi olla ratikkapysäkki tai edes toimivat bussiyhteydet. Siis hyvästi odotettu ympäristöteko, ja ei kun oman auton rattiin.

Ketkä näitä päätöksiä oikeasti tekevät ja millä kriteereillä?

Ymmärrän toki, että monessa asiassa euro ratkaisee. Mutta se, että huononnetaan oleellisesti monien ihmisten olemassa olevan palvelun laatua suuren uudistuksen yhteydessä, ei mahdu oikeustajuuni. Menisikö siihen kymmenkunta sekuntia, kun ratikka pysähtyisi Lukonmäen eteläisen bussipysäkin tienoilla, Lukonmäen pysäkillä?

Nyt minua kiinnostaa kuinka suunnitelmat jatkuvat ja toivottavasti muuttuvat Lukonmäen osalta? Aikaa on h-hetkeen hyvinkin. Kuka päättäjistä voisi vastata kysymykseeni? Kyllä me Lukonmäessä halutaan asua, vaikka Rauli jatkaakin "pois pilvet kauas karkaavat, niin minäkin".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos