Suomen julkisen vallan pitäisi selvittää, miten saadaan oikea pyramidikuvio jälleen toimivaksi, kehottaa mielipidekirjoittaja - Lukijalta - Aamulehti

Suomen julkisen vallan pitäisi selvittää, miten saadaan oikea pyramidikuvio jälleen toimivaksi, kehottaa mielipidekirjoittaja

25.2.2019 16:58

Oikein toimiva väestöpyramidin kuvio on alhaalta ylöspäin nouseva teräväkärkinen kolmio. Leveämmällä alaosan tukipilarina toimii veroa maksava työkansa. Alaosan on kannateltava kaikki yläosan väestömme, johon kuuluu eläkeläiset, koululaiset, opiskelijat ja työttömät sekä tuottamattoman työn tekijät. Nyt tuo pyramidikuvio on keikahtamaisillaan ylösalasin. Yläosa levenee koko ajan.

Hälyttävääkin on kuultu nousevan auringon maasta Japanista, joissa väestöpyramidi keikkuu jo terävällä kärjellään. Eläkemaksujen maksajia ei ole. Eläkeläiset eivät enää pärjää pienillä eläketuloillaan, vaan ovat alkaneet tehdä rikoksia päästäkseen valtion täysihoitolaan eli vankilaan, jossa kaikki palvelut pelaavat 24/7.

Suomen julkisen vallan pitäisi selvittää miten saadaan se oikea pyramidikuvio jälleen toimivaksi. Yleisönosastoilla on annettu hyviä neuvoja, mutta neuvoista ei ole otettu vaarin. Oman navan ja taustan varmistaminen on ollut julkisen vallan ykköstavoite. Halutaanko Suomen vanhukset Japanin kaltaiseen täysihoitolaan? Suomen vankilat ovat nyt täynnä, joten vanhuksemme olisi lennätettävä kauaksi etelän lomakohteisiin täysihoitoon kuten Thaimaahan tai välimeren loistohotellien lomatunnelmiin. Nämä etelän lomat vanhuksemme olisivat ansainneet jo palkinnoksi maamme rakentamisesta nykykuntoon, mutta julkinen valta voi sen myös romahduttaa, kuten vanhushoitomme, jossa nykytila keikahtaa nurjahduspisteen ympäri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos