Lukijalta: Tubettaminen ei ole pelkkää nuorten hömpötystä, moni tekee sitä työkseen melkein kellon ympäri - Lukijalta - Aamulehti

Tubettaminen ei ole pelkkää nuorten hömpötystä, moni tekee sitä työkseen melkein kellon ympäri

Kirjoittajan mielestä aikuiset väheksyvät tubettajia, koska heitä ei heidän nuoruudessaan ollut. Suosittu tubettaja Jeffree Star tapasi viime kesäkuussa faneja Tampereen Sokoksella.

28.1.2019 21:00

Ihmiset kuvaavat itseään ja laittavat videon nettiin. Tätä kutsutaan tubettamiseksi, koska palvelu, johon videot ladataan on nimeltään Youtube. Nykypäivänä Suomessa youtubettamisella voi jopa tienata elantonsa.

Youtube on “nuorten juttu” tai niin se mielletään, mutta kun lukee videoiden kommentteja niillä on myös vanhempia katsojia. Suurin osa aikuisista kuitenkin ihmettelee tai ehkä jopa nauraa tälle “nuorten innostukselle”, joka on maailmanlaajuinen ilmiö.

Väittäisin, että aikuiset suhtautuvat näin, koska heidän aikanaan tällaista ei ollut ja se on heille uutta. Varsinkin sitä, että joku esittelee ostoksia tai kertoo päivästään pidetään outona ja no ehkä se kuulostaa hieman hassulta, koska ketä muka kiinnostaa mitä joku on ostanut asukseen kummityttönsä rippijuhliin.

Mutta puolustellakseni tätä täytyy minun sanoa, että toisten ostoksista saa inspiraatiota omiin vaatteisiin ja kuulumisia on vain mukava kuunnella. No tuo ei ehkä kelpaa perusteluksi, mutta yritän vain myönteistää tätä asiaa.

Joidenkin mielestä Youtube ei ole “oikea työ” tai, että se on aivan lastenleikkiä kuvata omia kasvoja ja leikata muutama hengähdystauko pois.

Tosiasiassa videoiden editoimiseen, kuvaamiseen ja muuhun oheistoimintaan kuluu paljon aikaa ja sitä voisi verrata jopa etätyöhön, jota tehdään melkein kellon ympäri. Joten toivoisin hieman arvostusta youtubettajille ja varsinkin heille, jotka tekevät sitä työkseen.

Kirjoittaja on Ylöjärven yhtenäiskoulun 8D-luokan oppilas. Koulujen sanomalehtiviikon kunniaksi Aamulehti julkaisee tällä viikolla erityisesti lasten ja nuorten kirjoituksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: