Koulun välitunnit ovat liian lyhyitä ja sisällä pitäisi saada käyttää tabletteja - Lukijalta - Aamulehti

Koulun välitunnit ovat liian lyhyitä ja sisällä pitäisi saada käyttää tabletteja

27.1.2019 15:23

Koulun välitunnit ovat liian lyhyitä. Välitunneilla ei pysty leikkimään tai pelaamaan, koska ne ovat lyhyitä. Välitunnit pitäisi pidentää neljäänkymmeneenviiteen minuuttiin. Välitunnit ovat pitkän tuntuisia, jos on yksin ja odottaa välitunnin loppumista.

Silloin kun sataa, niin pitäisi saada viettää välitunnit sisällä ja tehdä jotain mitä haluaa. Sisävälitunneilla pitäisi saada käyttää tietokoneita ja tabletteja. Puhelimia ei saisi käyttää, koska koulussa ei muutenkaan saisi käyttää puhelimia.

Välituntivalvojat eivät saisi kieltää kaikkia kivoja leikkejä.

Kirjoittajat ovat Metsäkylän yhtenäiskoulun 4A-luokan oppilaita

Oliver Kuuppelomäki: Nuorten pitäisi liikkua enemmän

Osa lapsista ja nuorista liikkuu harmittavan vähän. Pahimmassa tapauksessa he eivät käy ulkona juuri ollenkaan. Lapselle on suositeltavaa liikkua 3 tuntia joka päivä. Jos lapsi tai nuori ei liiku tarpeeksi paljon, on suositeltavaa hankkia lapselle tai nuorelle harrastus.

Myös syömisen pitäisi olla terveellistä. Puolet annoksesta pitäisi koostua salaatista tai muista vihanneksista. Myös nuoret tai jopa jotkut lapset ovat addiktoituneita energiajuomiin, joka on hyvin valitettavaa.

Liikkumisesta on paljon hyötyä, se auttaa esimerkiksi nukkumiseen, jaksamiseen ja elämän pituuteen. Liikkuminen on myös todella hyödyllistä elimistölle ja lihaksille. Jos olet lapsen huoltaja, on syytä muistuttaa, että sinun tehtäväksesi jää huolehtia siitä, että lapsi liikkuu tarpeeksi. Kaikesta tästä huolimatta suurin osa lapsista nukkuu hyvin, syö hyvin ja liikkuu tarpeeksi.

Kirjoittaja on Metsäkylän yhtenäiskoulun 4B-luokan oppilas

Eero Oskari Vehviläinen: Suomen pitäisi saada korvausta malmeista

Mielestäni Suomeen pitäisi hankkia jokin korvaustapa, jolla me saisimme meidän omien malmiemme myyntirahoista edes jonkin verran.

Tällä tavalla saisimme hyötyä niistä kaivoksista, jotka ovat Suomea sisältäpäin kaivaneet tyhjäksi. Olen myös sitä mieltä, että kaivosten roskaamisesta pitäisi saada myös rahallinen korvaus. 

Kirjoittaja on Kaukajärven koulun 6B-luokan oppilas

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos