Miksi Pohjois-Norjassa kuolleiden piti lähteä tunturiin? - Lukijalta - Aamulehti

Miksi piti lähteä tunturiin?

8.1.2019 13:12

Surulliset uutiset ovat viime päivinä tulleet Pohjois-Norjasta, jonne kolme suomalaista ja yksi ruotsalainen katosivat. Viimein norjalaiset etsintäviranomaiset ilmoittivat, että etsinnät lopetetaan: ei ole mahdollista löytää etsittyjä elossa.

Mikä sai nämä huimapäät lähtemään retkelle tähän aikaan vuodesta, jolloin lumikerrokset vasta alkavat muodostua tuntureihin? Sen ilmeisesti tiesivät ainoastaan kadonneet itse, eikä kysymykseen ehkä koskaan saada vastausta. Joka tapauksessa he ottivat melkoisen riskin jo lähtiessään ja se koitui heidän kohtalokseen.

Tähän aikaan tunturissa retkeilyssä on riskejä. Pitäisi tietää jo etukäteen, että missä voi liikkua ja ilmasto-olosuhteet pitäisi ottaa aina huomioon.

Ei ole hälyttimistä paljon apua, kun ne piippaavat päälle vyöryneen lumimassan alta eikä auttajilla ole keinoja päästä lähelle ilmasto-olosuhteiden vuoksi.

Osanottoni Tromson Mustikkatunturin uhrien omaisille, joiden kohtaloksi muodostui todeta vain tämä ihmisten avuttomuus luonnonvoimia vastaan.

Rauno Jokiniemi Noormarkku

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos