Härmälänrannan satama-alueen hoitamattomuus pistää silmään - Lukijalta - Aamulehti

Olemme asuneet neljä vuotta upealla Härmälänrannan alueella Tampereella – Yksi ongelma pistää silmään, mutta miksei sitä saada kuntoon?

Härmälänranta on kirjoittajan mielestä upea ulkoilualue, mutta satama on eri maata. Arkistokuva alueelta vuodelta 2017.

7.11.2018 18:29

Asumme neljättä vuotta uudella ja upealla Härmälänrannan asuinalueella. Aluetta on kovasti mainostettu juuri Pyhäjärven rannan läheisyydellä.

Härmälänsaari on erittäin suosittu ulkoilualue perheiden keskuudessa. Samoin lentolaituri vetää asukkaita katselemaan alueen historiaa, tähyilemään järvelle ja löytyy täältä uimareitakin aina jäiden tuloon asti.

Huolenaiheeni on satama-alueen hoitamattomuus.

Olen satamapäällikkö Matti Joelta kysynyt, miksi täällä osa saa talvisäilyttää edelleen veneitään? Olen saanut aiemmin vastauksen, että muutamalle on annettu siihen erityislupa. Satama-alueella on usean vuoden ajan ollut jopa saunalautta talvisäilössä, vaikka lähistöllä on Härmälän oma saunalauttojen talvisäilytyslaituri.

Alueella on trailereiden pysäköintikielto, mutta alue on täynnä trailereita.

Satama-alue on jäänyt vaille sille kuuluvaa valvontaa.

Nämä kuivalle maalle nostetut veneet ovat mitä omaperäisimmin tuettuna, muun muassa rengaskasan päällä. Katson, että tämä on jo suuri turvallisuusriskikin, koska alue on vuosien varrella nopeasti kehittynyt ja kasvanut valtavasti, ja asukkaita tulee edelleen koko ajan lisää.

Lapsia leikkii alueella ja on ajan kysymys, kun joku näistä laivoista tai romukunnossa oleva saunalautta kaatuu rakennelmien päältä tai joku teloo niihin muutoin itsensä.

Olen tänä syksynä jälleen kysynyt tuosta saunalautasta, ja pahoin pelkään, että se kohta siirtyy laiturista taas satama-alueelle talvisäilöön. Mitään vastausta en ole asiaan saanut.

Veneet ovat turvallisuussyiden lisäksi myös erittäin rumia, isoja, muoviset peitteet päällä heiluvia tai jopa ilman suojaa seisovia esteettisyyshaittoja.

Jos tämä alue on joskus ollut tehdasaluetta, niin nyt se on jo vuosien ajan ollut tiiviisti, kaunis asuinalue. Miksi asukkaiden yhteydenotoista huolimatta ei tätä asiaa saada kuntoon? Härmälänranta on kehittynyt vuosien varrella upeaksi ulkoilualueeksi. Miksi satama-alue ei pysy kehityksen mukana, ja miksi sitä ei siistitä arvoaan vastaavaksi?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos