Sorin Sirkuksen kannustus voi tehdä sirkustaiteesta uran - Lukijalta - Aamulehti

Sorin Sirkuksen kannustus voi tehdä sirkustaiteesta uran

2.11.2018 19:00

Kukaan, joka on Sorin Sirkuksen ovista käynyt, ei voi olla rakastamatta paikkaa. Sirkus tarjoaa mahdollisuuksia kehittyä monipuolisesti useassa sirkuslajissa ja syventyä itselle mieluisiin lajeihin. Siellä on tarjolla sirkustoimintaa ihan kaikille. Sirkuksessa voi tutustua samanlaisiin ja erilaisiin ihmisiin kuin itse on ja voi saada ystäviä, joista ei eroa koskaan.

Sorin Sirkus tarjoaa joka joulu aina näyttävämmän esityksen, jonka esittää sirkuksen esiintyvä ryhmä. Keväisin taas esiintyvät sirkuskoulun oppilaat. Sirkus esittää myös lukuisia muita esityksiä vuosittain sirkuksessa ja sirkuksen ulkopuolella, jopa ulkomailla asti.

Sirkus on mahtava paikka, jossa voi treenata kannustavien ohjaajien ja ystävien kanssa. Sorin Sirkus on monen maailmalle yltäneen sirkusuran alku.

Sirkus tekee myös yhteistyötä Tampereen yliopiston normaalikoulun kanssa. Tampereen yliopiston normaalikoulun yläasteella toimii joka luokka-asteella yksi sirkusluokka. Sirkusluokat pääsevät sirkukselle kerran viikossa kahden oppitunnin ajaksi. Lisäksi heidän koulutyöskentelynsä on enemmän tai vähemmän yhteydessä sirkukseen.

Nyt homma on hajoamassa käsiin. Sirkukselle myönnetty valtion tuki pienenee pienenemistään. Sorin Sirkuksen saama valtionrahoitus oli tänä vuonna 75 000 euroa pienempi kuin edellisenä vuotena. Sirkuksen vuosibudjetti on 1,2 miljoonaa euroa, joista suurin osa on omarahoitusta. Seurauksia suurista leikkauksista ovat harrastusmaksujen nousu ja henkilökunnan palkattomat lomat. Tästä seurauksena harrastajien määrä vähenee, mistä seuraa pienemmät tulot, mistä taas seuraa lisää maksuja ja leikkauksia. Jos kierre jatkuu tarpeeksi pitkälle, voi olla, että meillä ei enää ole sirkusta.

Haluammeko me todella menettää sen kaiken, mistä aluksi kerroin? Sirkus on niin suuri osa niin monen ihmisen elämää, että sen menettäminen olisi vähintään valitettavaa. Sorin Sirkus, Nekalassa sijaitseva värikäs rakennus, on todella rakas paikka todella monelle ihmiselle. Pidetään huolta siitä, että saamme nauttia Sorin Sirkuksen tarjoamista onnellisuuden hetkistä nyt ja aina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos