Lukijalta: Yle vastaa kysymykseen liikennetiedotteista - Lukijalta - Aamulehti

Radio Suomen liikennetiedotteet on tarkoitettu myös pitkämatkalaisille – Yle vastaa lukijan kysymykseen

13.10.2020 10:39

Juhani Koivisto kysyi (AL 6.10.), eikö Radio Suomen liikennetiedotuksia voi kohdistaa vain sille alueelle, jota tiedote koskee.

Yle Radio Suomella on lakisääteinen tehtävä toimia yhdessä viranomaisten kanssa. Siihen kuuluu olennaisena osana liikennetiedottaminen. Maamme liikennekeskukset julkaisevat vajaat 30 tiedotetta päivässä. Lukuun sisältyvät kaikki tiedotteet ensitiedosta tilanne ohi -päivityksiin. Tiedotteista valtaosa kerrotaan alueradioiden lähetysaikana aamu- ja iltapäivisin, jolloin ne kuullaan vain sillä alueella, jota tiedote koskee.

Liikennetiedotteet ovat luonteelta lyhyitä ja ne palvelevat paikallisten asukkaiden lisäksi myös niitä tielläliikkujia, jotka ovat matkallaan kulkemassa kyseisen paikan kautta. Erityisesti iltaisin ja öisin Radio Suomen valtakunnallista lähetystä kuunnellaan usein autossa, jolloin liikennetiedotteet vaikuttavat tienkäyttäjien reittivalintoihin.

Informaation lisäksi liikennetiedotteet ovat olennainen osa Radio Suomen ääntä ja läsnäoloa – samoin kuin vaikkapa Merisää, Radiouutiset ja Puhelinlangat laulaa. Radio Suomessa ohjelmaa tehdään samanaikaisesti ja -arvoisesti kaikille suomalaisille.

Meille on tärkeää, että lähetyksen aikana kuuntelija voi ajatuksissaan piipahtaa Tammisaaren venesatamassa, Saanatunturin huipulla tai Parkanon yöhuoltamolla.

Toivomme että pysyt kanavamme suurkuluttajana myös jatkossa!

Kirjoittaja on vastaava tuottaja, Yle Radio Suomi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?