Lukijalta: Radion liikennetiedotteet ärsyttävät - Lukijalta - Aamulehti

Radion liikennetiedotteet ärsyttävät – Miksi Parkanossa pitää tietää, että toinen kaista on suljettu Muonio-Enontekiö-akselilla?

6.10.2020 8:54

Nykyään näen heti punaista, kun kuulen liikennetiedotuksen tunnarin radiosta. Tänä kesänä ja syksynä ovat alkaneet ärsyttämään nämä tuhottomasti lisääntyneet liikennetiedotukset Ylen valtakunnallisessa radio-ohjelmassa. Näitä tiedotuksia tulee päivittäin 50 – 60 kappaletta.

Ymmärrän kyllä, että ne jossain tapauksessa ovat hyödyllisiä. Sitä en ymmärrä, miksi näitä ei nykytekniikan aikakaudella voida kohdistaa paremmin kyseessä olevaa aluetta koskeviksi. Kun valtakunta on jaettu jo moniin alueradioihin, niin kertokaa minulle tyhmälle, eikö näitä tiedotuksia voitaisi alueellistaa?

Olen valtakunnallisen radiokanavan suurkuluttajana jo vakavasti harkinnut kanavan vaihtoa ongelman takia, mutta kun en pidä mainosrahoitteisista kanavista, niin ainoaksi taitaisi jäädä Yle puhe -kanava, mutta kun pidän myöskin monipuolisista musiikkiohjelmista, niin sekään ei houkuttele.

Ei ole mielekästä kuulla Parkanossa esimerkiksi, että Muonio-Enontekiö-akselilla on toinen kaista suljettu. Tuollaiset pienet häiriöt liikenteessä ovat normaaleja ja muutaman minuutin viivästys ei kaiketi kovin pahoin vaikuta ihmiseloon. Ei kait niitä tarvitse koko Suomelle toitottaa!

Tiedotuksia on tuhottomasti (ensitiedote, tilanne jatkuu -tiedote ja tilanne ohi -tiedote), niin vielä, miksi ne pitää lukea kahteen kertaan?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?