Lukijalta: Tammelantorille on päästävä autolla - Lukijalta - Aamulehti

Kaupunginvaltuutettu haluaa, että Tammelantorille pääsee myös autolla – ajaa sinne itsekin Härmälästä

Olen juuri sellainen asiakas, joka käy Tammelantorilla perheen kanssa henkilöautolla Härmälästä.

19.1.2020 12:27

Tampereen kaupunki on vähentämässä rajusti parkkipaikkojen määrää Tammelantorin läheisyydessä.

Aamulehti uutisoi asiasta 16.1.2020 verkossa. Tammelantorilla ravintolayrittäjänä toimivan Markus Maron mukaan paikkoja tarvittaisiin lisää, varsinkin kesäaikaan paikoista on huutava pula. Yhdyn torikauppiaitten kritiikkiin, koska olen juuri sellainen asiakas, joka käy Tammelantorilla perheen kanssa autolla Härmälästä.

Ymmärrän tarpeen lisätä katualueiden viihtyvyyttä ja sujuvuutta jalankulkijoille sekä pyöräilijöille. Esimerkiksi Hämeenkadun kieltäminen yksityisautoilijoilta oli oikea ratkaisu, enkä usko sen vaikuttavan alueen yrittäjien asiakasvirtoihin. Pysäköintipaikkojen romahduttaminen ei kuitenkaan sovi kaikille alueille, vaan asiassa pitäisi käyttää maalaisjärkeä.

Tammelantorille tullaan ostamaan myös kauempaa, koska halutaan tukea paikallisia yrittäjiä suoraan sekä nauttia Tammelan torin mukavasta ilmapiiristä. Iäkkäimpien ihmisten voi olla vaikea polkea pitkiä matkoja torille, kauempaa tuleville perheille ei ole usein muuta mahdollisuutta kuin tulla autolla.

Painavampien ostoksien kanssa on vaikea kulkea pyörällä tai joukkoliikenteellä.

Huomaan poliittisessa päätöksenteossa ongelman, jota kaikki päättäjät eivät näytä huomioivan. Pormestariohjelmassa on sovittu, että keskustan alueelle on päästävä kaikilla kulkumuodoilla. Valitettavasti innokkaimmat pyöräilyn kannattajat ovat unohtaneet tämän. Liiallinen innokkuus kostautuu, koska se saa muut takajaloilleen ja lopulta haittaa heidän omaa agendaansa.

Maailma muuttuu ja kaupunki kasvaa, meidän päättäjien on kuitenkin huomioitava myös nykyiset tamperelaiset asukkaat. Muutos on rajua, koska väkimäärä kasvaa ja keskustassa rakennetaan lähes joka kulmalla.

Tällöin on mietittävä, onko meidän päättäjien lähdettävä omilla toimilla kasvattamaan katujen repimistä vielä tämän päälle ideologisista syistä.

Ehdotan Pinninkadulle järkiratkaisua, joka olisi kaikille tahoille edullinen.

Torin aukioloaikoina leveille jalkakäytäville tehtäisiin parkkiruudut, joille voisi pysäköidä. Muuna aikana tämä katutila olisi jalankulkijoiden käytössä. Ehdotus toisi katutilan ahkerampaan käyttöön ja torikauppiailla olisi myös tulevaisuudessa asiakkaita muualtakin kuin lähialueelta.

Kirjoittaja on Tampereen kaupunginvaltuutettu (sd.)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?