Tartuntaturvallisia juttuja keksimään koronarajoitusten aikana - Lukijalta - Aamulehti

Nyt keksimään tartuntaturvallisia hauskan elämän keinoja – Kotiin sulkeutuminen on ankeaa

2.5.2020 7:29

Kotiin sulkeutuminen koronan torjunnan nimissä alkaa olla ankeaa, mutta vaihtoehtoja on. Hämeenpuistoon levittäytynyt ravintolapalvelu näyttää hyvää esimerkkiä. Koronalta voi suojautua myös vapaammin ja kaupunkilaisen elämänilon säilyttäen.

Epidemian pitkittyessä tartuntaturvallisen, mutta hauskan elämän keinoja on keksittävä lisää.

Tampereen keskustassa on 72 neliömetriä viheraluetta asukasta kohti, keskustan ulkopuolella epäilemättä enemmän. Meillä on hyvin tilaa ulkoilla ja käydä piknikillä, kunhan vain emme pakkaudu samoille kulmille vaan levittäydymme tasaisemmin koko kaupunkiin. Tampereella on lukuisia vähäisellä käytöllä olevia puistonurkkauksia, joissa ei ole vaaraa liiasta ruuhkasta.

Kaupunki voisi auttaa tuomalla ulos lisää penkkejä ja aktiviteetteja, opastamalla harvemmin käytettyihin paikkoihin ja tarjoamalla reaaliaikaista tietoa puistojen ja katujen ruuhkaisuudesta.

Kioskeja ja muita ulkona toimivia myyntipisteitä voisi ripotella tasaisemmin ympäri kaupunkia ja ottaa liikenteestä tyhjentyneitä katuja oleilu- ja terassitiloiksi, joissa etäisyydet on helppo säilyttää. Lähdetään ulos ja nautitaan elämästä. Ennen kaikkea moikataan toisiamme, siihen ei ole ennenkään tarvittu läheisyyttä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?