Lukija: Tehdään EU:sta pelkkä vapaakauppa-alue - Lukijalta - Aamulehti

Tehdään EU:sta pelkkä vapaakauppa-alue

29.7. 9:31

Suomen ei pidä olla EU:n sosiaalitoimisto. Joudumme taas pelastamaan Saksan ja Ranskan pankit sekä Etelä-Euroopan holtittoman taloudenpidon. Me tienataan näillä EU:n yhteisveloilla, lupasi aikoinaan komissaari Jutta Urpilainen Kreikan tukipaketeista päättäessään. Sama meno tuntuu jatkuvan vieläkin EU:ssa.

Suomi ei ole EU:n vauraimpia maita. Jos näin on, miksei se näy meille tavallisille kansalaisille? Maksamme korkeita veroja ja korkeaa arvonlisäveroa verrattuna Etelä-Eurooppaan. Verojen, vuokrien, sähkön hinnan ja muiden peruselinkustannusten jälkeen rahat ei oikein riitä mihinkään. Säästöön ei ainakaan jää mitään. Vain EU-eliitti taitaa pärjätä Suomessa.

EU:n hinta on Suomelle 5 miljardia euroa joka vuosi. Niin paljon on nettomaksumme EU:lle. Se tekee 1000 euroa per suomalainen. Jos lasketaan jäsenyyden hinta per työllinen, hintalappu nousee merkittävästi.

EU:sta pitää tehdä pelkkä vapaakauppa-alue kaikille maille ilman suurempaa hallintoa ja lainsäädäntövaltaa. Nykyinen hintalappu Suomelle, 5 miljardia euroa, on liian suuri. Sillä summalla Suomi olisi voinut poistaa ikuisiksi ajoiksi asunnottomuuden tästä maasta tai parantaa eläkeläisten toimeentuloa merkittävästi. Nyt hallitus teki poliittisia valintoja. Se lapioi mieluummin rahaa EU:lle kuin käyttää sitä oman maan kansalaisten hyväksi. Kuka ajaisi Suomen etua?

EU:n elvytyspaketti teki EU:sta velkakoneen ja sai kaikki mukaan yhteisvelkoihin. Se tarkoittaa käytännössä EU:n liittovaltiota.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?