Äidin hätähuuto: kaipaan tukea vanhemmuuteen - Lukijalta - Aamulehti

Neljän lapsen vanhemman hätähuuto: Rakastan lastani, mutta en juuri nyt pidä hänestä

"Uskon olevani yksi monista, joilla tällä hetkellä samanlaiset tuntemukset. Mutta koska nämä ovat vaiettuja, lähes häpeällisiä asioita, en saa keskusteluapua kanssaihmisiltä."

19.4.2020 10:36

Perheeni on kotona. Koko ajan. Kukaan ei poistu aamulla omiin menoihinsa, Oman sivistyksen pariin. Lähes jokainen ihmismielen tarve on nyt keskitetty omaan kotiin.

Kaikki tasapainoiset ja terveet mielet tietävät, että ihminen ei ole luotu elämään näin kiinteästi yhteydessä kotiinsa ja perheenjäseniinsä. Koko ajan. Ristiriitaiset ajatukset käyvät välillä itsekkyyden rajalla, Onko minulla oikeus valittaa siitä, että tunnen oloni ajoittain tukahdutetuksi, Samanaikaisesti maailmassa elää yksinäisiä, jotka vaihtaisivat mieluusti paikkaansa minun kanssani. Lasten riemu ja jaettu ilo on kuitenkin myös meilläkin läsnä lähes päivittäin.

Ja kun vaihtoehtona on mahdollinen koronatartunta, valitsisin koska vaan tämän tukahduttavan tavan elää. Mutta se valinta on tuonut mukanaan oman mausteensa vanhemmuuden hyvänä pysymiseen.

Aikuisellakaan ei ole loputtomia kärsivällisyyden ja taituruuden aseita, millä saada kodin ilmapiiri rentoutuneeksi ja jopa turvalliseksi.

Kokemukseni on se, että jos lapsella on ollut mitä tahansa haasteita ennen korona-aikaa, haasteet vain korostuvat nyt. Tämä on todenteolla paikka katsoa aikuisen peiliin. Kuinka paljon minulla äitinä onkaan kykyjä kestää lapsen suru, mielipaha, ja ahdistus? Ne kun pienellä lapsella tulee esiin monesti juuri sellaisina, mitä me aikuiset mielellään tietoisesti ja tiedostamatta halutaan tukahduttaa. Siis huuto, potkiminen, raivo, jatkuva kiukku. Muutokset rasittavat pieniä rutiininkeskeisiä lapsia enemmän kuin ymmärretäänkään.

Tämä on hätähuuto. Rakastan lastani kauhean paljon, mutta en juuri nyt pidä hänestä.

Saan hetkeksi lohtua siitä, että luulen olevani yksi monista, joilla tällä hetkellä samanlaiset tuntemukset. Mutta koska nämä ovat vaiettuja, lähes häpeällisiä asioita, en saa keskusteluapua kanssaihmisiltä.

Juuri nyt kaipaan tukea vanhemmuuteen, Tunnen yksinäisyyttä suuren perheen keskellä. Kaipaan enemmän lohtua, jonkun sanomaan minullekin, kyllä se helpottaa.

Kirjoitus julkaistaan poikkeuksellisesti nimimerkillä perheen yksityisyyden suojaamiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut