Kuka jakaa kasvosuojat yksityiselle yritykselle? - Lukijalta - Aamulehti

Yksityisyrittäjää pompoteltiin, kun hän yritti saada tietoa kasvosuojista – Näin vastaa Huoltovarmuuskeskuksen jakelusta Pirkanmaalla vastaava yritys

16.4.2020 10:37

Yrityksemme on käyttänyt viisi viikkoa suojamaskeja ja hanskoja kun työskentelemme asiakkaidemme parissa. Tiistaina 7.4. maahantuodut suojaimet sopivat käyttöön hoivayksiköissä ja kotipalveluissa. Materiaali jaetaan Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden mukaisesti julkisten ja yksityisten hoivayksiköiden sekä kotisairaanhoidon toimijoille väestöpohjan perusteella viiden yliopistollisen sairaalan logistiikkakeskusten kautta.

Olemme saaneet hyvin ristiriitaista tietoa, mistä voisimme niitä saada ja keneltä. Saimme Huoltovarmuuskeskuksesta sähköpostin, jossa neuvottiin ottamaan yhteyttä alueemme yliopistolliseen sairaalaan Ervaan. Soitimme linkissä olevaan numeroon, josta meidät yhdistettiin Tuomi Logistiikan asiakaspalveluun. Siellä sanottiin, että tämä on kunnan asia, neuvottiin ottamaan yhteyttä kunnan vaihteeseen. Otimme yhteyttä kuntaan, jossa annettiin taas uusi numero. Tämä numero osoittautui Tuomi Logistiikan asiakaspalvelunumeroksi. Kerroimme, että meitä on nyt pompoteltu eri paikkoihin koskien milloin ja mistä voisimme saada maskeja. Asiakaspalvelusta ei osattu sanoa mitään sanoivat, että soittavat takaisin. Olemme olleet yhteydessä eri tahoihin moneen kertaan. Tilanne on hyvin turhauttava, koska yritämme suojella työntekijöitämme ja asiakkaitamme jotta vältämme tartunnat puolin ja toisin.

Diana Ahmavuo

Vitadi Oy

Tuomi Logistiikka vastaa

Tuomi Logistiikka pahoittelee, että yrittäjää on eri toimijoiden tahoilta pompoteltu puhelinvaihteesta toiseen. Huoltovarmuuskeskukselta tulleiden materiaalien jakoprosessi ei välttämättä ole ollut tiedossa kaikkien toimijoiden osalta.

Tuomi Logistiikka toimii Huoltovarmuuskeskuksen kanssa sovitun mukaisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Pirkanmaan kuntien hoitotarvikejakelusta vastaavana logistiikkakeskuksena. Huoltovarmuuskeskuksen materiaalit vastaanotettiin Tuomi Logistiikalle perjantai-iltapäivänä 10.4. Materiaalit jaettiin väkilukuun suhteutettuna Tampereen kaupungille ja kaikille Pirkanmaan kunnille pääsiäislauantaina 11.4. Tarvikkeiden jatkojaosta yksityisille palveluntuottajille, joiden kanssa kunnilla on ostopalvelusopimus, vastaavat kunnat oman harkintansa mukaan.

Antti Sinervo

Logistiikkajohtaja, Tuomi Logistiikka Oy

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?