Eteläpuisto Tampere uusi suunnitelma tarpeellinen - Lukijalta - Aamulehti

Eteläpuistolle tarvitaan uusi suunnitelma, jotta edes luottamus voisi palautua

Eteläpuiston tulevaisuuden suunnittelussa puolet ajasta on käytetty ajan pelaamiseen. Uusi suunnitelma on välttämätön, jotta edes luottamus lupausten pitämiseen palautuisi.

30.5.2019 6:00

Aamulehdessä 23.5.2019 todetaan, että Eteläpuiston asemakaavan valmistelu keskeytyi keväällä 2017 valituskierteeseen. Näin ei ole. Yleiskaavavalituksesta huolimatta asemakaava oli tarkoitus hyväksyä toukokuussa 2017. Käänne asiaan tuli Aamulehden vaalipaneelissa 5.4.2017. Kaikki panelistit totesivat, ettei esillä ollutta kaavaa voida hyväksyä. Aamulehti otsikoi: ”Vaalit pelastivat Eteläpuiston”.

Kevään 2017 pormestariohjelmassa sovittiin, että alueelle tehdään uusi suunnitelma, jossa säilytetään nykyinen rantaviiva, kevennetään rakentamista ja säilytetään puistomainen virkistyskäyttö.

Kaupunginvaltuustossa 27.9.2018 ryhmät toistivat sitoutuvansa pormestariohjelmaan. Pormestari Lauri Lyly vakuutti, että suunnittelu alkaa heti, kun saadaan KHO:n ratkaisu yleiskaavasta. Päätös tuli 7.1.2019. Apulaispormestari Aleksi Jäntti vakuutti YLE Tampereelle, että pormestariohjelman mukaan mennään ja ”ihan varmasti tämä tulee säilymään virkistysalueena”.

”Uusi suunnitelma poistaa turhan epävarmuuden ja spekuloinnin puiston kohtalosta.”

Kaupunginhallitus pohti asiaa 18.2.2019, mutta esittelijä poisti asian listalta. Hankejohtaja Tero Tenhunen sanoo, ettei tällä hetkellä ole mitään toimeksiantoa Eteläpuiston suhteen.

Komentoketju pätkii pahoin. Moneen kertaan luvattu suunnitelma on aloittamatta. Tenhunen väittää, että on sama, jatketaanko suunnittelua nyt, kolmen vuoden tai kymmenen vuoden päästä. Kuka uskoo? Suunnitelma on luvattu tämän pormestariohjelman aikana. Puolet ajasta on haaskattu ajanpeluuseen.

Pormestariohjelma on monitulkintainen. Juuri sen vuoksi uusi suunnitelma on välttämätön. Se mahdollistaa puiston kehittämisen pysyvin ja laadukkain ratkaisuin.

Se mahdollistaa kansallisen kaupunkipuiston perustellun aluerajauksen Eteläpuistossa. Uutta suunnitelmaa edellyttää asemakaavoituksen jatkaminen De Gamlas Hemin ja Kulkutautisairaalan kohdalla.

Uusi suunnitelma poistaa turhan epävarmuuden ja spekuloinnin puiston kohtalosta. Ennen muuta se palauttaa jo rapautuneen luottamuksen lupausten pitävyyteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut