Lukija: Pysäköintivirhemaksu tuli, vaikka parkkimaksu raksutti - Lukijalta - Aamulehti

Pysäköintivirhemaksu tuli, vaikka parkkimaksu raksutti – Moovy vastaa, miten tämä on mahdollista

16.7.2020 19:03

Varoitan Tampereella Finlaysonin alueella P-Polttimon pysäköintipaikalle parkkeeraavia Moovyn pysäköintiasiakkaita. Paikan pysäköintimittarissa on Moovyn tunnus. Jätin auton melkein mittarilaitteen viereen keskelle ruutua ja käynnistin kännykästäni Moovyn laskutuksen. Mittari lähti laskemaan aikaa. Palatessani löysin tuulilasista Pysäköintiturvan keltaisen sakkolapun, 60 euroa. Kuitenkin Moovy oli raksuttanut koko ajan ja puhelimessani oli lopputulos: 1 tunti, 46 minuuttia 18 sekuntia ja veloitus 3,54 euroa.

Pysäköintiturva hylkäsi valitukseni. Moovy puolestaan vetäytyi vastuusta ja syyllisti minut, etten ollut puhelimestani varmistanut, että auto oli siinä missä yrityksen laskutus on voimassa. Eikö puhelimessa näkyvä mittarin käynnistyminen merkitsekään, että asia on ok?

Neuvoni Moovyn käyttäjille: mittari kyllä alkaa laskuttaa, kun sen käynnistää, mutta vaikka Moovyn mittari on vieressä, niin kuskin pitää sen lisäksi varmistaa, että auto on siinä ruudussa, missä Moovylle maksettava pysäköintimaksu on voimassa.

Raimo Seppälä

Moovy: Kannattaa tarkistaa, koska sijaintitieto ei aina näy täysin oikein

Moovyn katupysäköinti toimii puhelimen sijaintitiedon kautta ja pysäköintiä käynnistettäessä sovellus näyttää etusivulle karttanäkymän sekä kadun, johon sijainti on paikannettu. Sijainti ei välttämättä aina päivity metrilleen oikein, joten erityisesti vyöhykkeiden reuna-alueilla sekä kielletyillä paikoilla on hyvä tarkistaa sijainti itse vielä karttanäkymästä. Sovellus usein kysyykin, onko asiakas varma sijainnistaan.

Moovy toimii siis maksuvälineenä ja pysäköintipaikalla tai ruudussa sallittu pysäköinti sekä maksutavat tulee aina tarkistaa kylteistä / muista merkinnöistä.

Moovyyn on syötetty ainoastaan vyöhykkeet ja suuremmat alueet, mutta esimerkiksi talojen sisäpihoja ja yksittäisiä kiellettyjä paikkoja ei ole merkitty erikseen.

Moovy, asiakaspalvelu

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?