Lukijalta: Metsäteollisuusyritykset uudistavat työmarkkinoita harkiten - Lukijalta - Aamulehti

Metsäteollisuusyritykset uudistavat työmarkkinoita harkiten ja kukin omalla tavallaan – Työntekijän turvana on työlainsäädäntö

Parhaimmillaan yritystason työehdoilla turvataan työpaikkoja, varmistetaan investointeja ja vauhditetaan kasvua, kirjoittaa Metsäteollisuus ry:n työmarkkinapäällikkö Reima Lehtonen.

5.11. 6:51

Metsäteollisuuden yritykset ilmoittivat 1.10. historiallisesta muutoksesta työehtojen neuvottelujärjestelmässä. Metsäteollisuus ry irrottautuu valtakunnallisista työehtosopimuksista, ja toimialalla siirrytään lähivuosina yrityskohtaisiin työehtoihin.

Uuden rakentaminen vaatii luottamusta. Yritykset luottavat henkilöstöönsä ja toivovat, että työntekijät puunhankinnassa, sahoilla, vaneritehtailla, paperi- ja sellutehtailla ja kaikissa toimialan yli sadassa tuotantolaitoksessa lähtevät mukaan yhteistyöhön avoimin mielin.

Yrityskohtaisten työehtojen idea on yksinkertainen: kun työehdot sovitetaan yrityksen, tehtaan tai tuoteryhmän tilanteeseen, niissä voidaan paremmin huomioida kulloisetkin markkina- ja liiketoimintatilanteet. Parhaimmillaan yritystason työehdoilla turvataan työpaikkoja, varmistetaan investointeja ja vauhditetaan liiketoiminnan kasvua.

Yritykset voivat tulevaisuudessa itse päättää miten, mistä ja missä laajuudessa työehdoista sovitaan. Sopiminen voi helpottua, kun neuvottelujen pohjana ei välttämättä ole kymmenien vuosien aikana lisäyksillä ja muutoksilla 200-sivuiseksi paisunut pikkutarkka valtakunnallinen työehtosopimus.

Myös työntekijöiden tarpeita voidaan yritystason neuvotteluissa huomioida paremmin, sillä nykyään valtakunnalliset työehtosopimukset sitovat kädet samalla tavalla jokaisessa yrityksessä.

Lisäksi työntekijöiden turvana on työlainsäädäntö.

Metsäteollisuuden yritykset ryhtyvät uudistukseen pitkän harkinnan ja huolellisten juridisten selvitysten jälkeen. Metsäteollisuus ry:n hallitus teki uudistusehdotuksen yksimielisesti. Uudistuksen puolesta äänestivät toimialan globaalit suuryritykset, pienemmät yhden tehtaan yritykset ja perheyrityksetkin.

Vahvasta uudistushalusta kertoo myös Metsäteollisuus ry:n lokakuun puolivälissä tekemä jäsenyrityskysely.

Kyselyyn vastanneista toimitusjohtajista 96 prosenttia arvioi uudistuksen erittäin tai melko hyväksi. Toimitusjohtajista 76 prosenttia arvioi, että omassa yrityksessä tarve paikalliseen sopimiseen on erittäin suuri tai melko suuri; vain 4 prosenttia katsoi, että tarve on erittäin pieni.

Metsäteollisuuden kansainvälisistä kokemuksista tiedämme, että yritystason sopiminen ei ole rakettitiedettä. Esimerkiksi Britanniassa työmarkkinajärjestelmä on vuosikymmeniä nojannut paikalliseen sopimiseen. Ammattiliittojen konsultointiapua tarvitaan yritystason neuvotteluissa lähinnä poikkeustilanteissa.

Yrityksillä on yli vuosi aikaa kehittää neuvottelu- ja työehto-osaamistaan. Ne voivat myös vahvistaa omaa osaamistaan hankkimalla konsulttipalveluja ja hakemalla tukea elinkeinoelämän järjestöistä.

Työntekijäliittojen edustajat ovat ensikommenteissaan julkisuudessa suhtautuneet uudistukseen turhan negatiivisesti.

Metsäteollisuus ei ole palaamassa työehdoissa 1930-luvulle vaan ottamassa uutta rakentavan loikan 2030-luvulle.

Kirjoittaja on työmarkkinapäällikkö Metsäteollisuus ry;ssä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?