Pelicans sai liigalta sakot ottelustaan Tapparaa vastaan – katsottiin provosoineen vastustajan pelaajaa

Liigan näkemyksen mukaan Pelicansin toiminta rikkoi liigan kilpailusääntöjä.

Pelicansin ja Tapparan neljäs finaalipeli pelattiin 25. huhtikuuta Lahden Isku-areenalla.

Jääkiekon liigakausi 2022–23 päättyi Tampereen Tapparan toiseen perättäiseen Suomen mestaruuteen, mutta liigan toimistolla on käyty finaalisarjan jälkipyykkiä vielä läpi.

Kiekkoliigan hallituksen näkemyksen mukaan Pelicansin toiminta rikkoi liigan kilpailusääntöjä finaalisarjan neljännessä pelissä Lahdessa.

Nelospelin aikana Lahden jäähallin videotaululla näytettiin muutamaan otteeseen somepersoona Iida Vainiota, joka sai lipun vip-paikoille Pelicansilta.

Vainio teki aiemmin keväällä tutkintapyynnön Tapparan pelaajasta, jota hän syyttää seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tämän jälkeen liiga alkoi tutkia, oliko Vainion kutsuminen tahallinen provokaatio Pelicansilta ja pyysi lahtelaisseuralta selvitystä siitä, mitä ottelussa tapahtui.

Liiga sai Pelicansilta pyydetyn selvityksen, ja liigan hallitus keskusteli asiasta tiistaina kokouksessaan.

Liigan hallituksen näkemyksen mukaan Pelicansin toiminta rikkoi liigan kilpailusääntöjä. Pelicansin katsottiin kyseisessä ottelussa provosoineen vastustajan pelaajaa videotaulua hyödyntämällä.

Perusteissa todetaan, että ”kilpailusääntöjen kohdan 15. Videotaulu ja sen käyttö mukaan tapahtuma-areenan videotaululla näytettävää kuvaa ei saa käyttää provosoimaan esimerkiksi vastustajaa tai erotuomaria. Liigan hallituksen näkemyksen mukaan Pelicansin toiminta rikkoi tätä sääntöä.”

Tästä syystä liigan hallitus langetti Pelicansille sakkorangaistuksen. Liiga ei kertonut rangaistuksen yksityiskohtia.

Pelicansin toimitusjohtajan Lauri Pöyhösen mukaan ketään ”ei missään tapauksessa yritetty provosoida”. Kyse oli Pöyhösen mukaan puhtaasti sattumasta.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan Vainiota suunniteltiin myös pudottamaan avauskiekko ennen nelospeliä, mutta tästä luovuttiin.

”On meillä ollut ajatuksena jossain kohtaa, mutta emmehän me sellaista rupea tekemään, Pöyhönen sanoi tuolloin ESS:lle.

Vainio itse ei ymmärrä tapauksesta noussutta kohua. Hän sanoi Ilta-Sanomille viime keskiviikkona pitävänsä tilannetta naurettavana.

"Haluan kyseenalaistaa liigalta, että minkä takia yksittäisen henkilön vaikutus on heidän mielestään muka niin iso. Olenko minä joku kuudes kenttäpelaaja, että se olisi rangaistavaa?”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut