Varmistus: Tappara pestasi ruotsalaisen suurnimen – Rikard Grönborg uudeksi päävalmentajaksi

Rikard Grönborg aloitti Tre Kronorin päävalmentajana vuonna 2016. Nyt hän on saapunut Tapparaan.

Aamulehti

Ruotsalainen Rikard Grönborg on Tapparan, miesten jääkiekkoliigan hallitsevan mestarin, seuraava päävalmentaja. Grönborg, 54, seuraa tehtävässä Jussi Tapolaa, joka mielii valmentamaan ulkomaille. Tappara tiedotti värväyksestä torstaina iltapäivällä.

Grönborgin sopimus on kolmevuotinen.

Valmennusryhmän täydentävät Juha Juujärvi, Konsta Karjalainen, Pasi Puistola, maalivahtivalmentaja Aki Näykki ja päätoiminen joukkueenjohtaja Janne Lahti. Karjalainen, Puistola ja Näykki jatkavat Tapparassa. Juujärvikin on tuttu Tapparan organisaatiosta viime vuosilta eri tehtävistä. Lahti on tuttu mies Suomen A-maajoukkueen mediavastaavana.

Grönborg on yksi Euroopan kiekkokenttien tunnetuimmista valmentajanimistä. Grönborg valmensi Ruotsin A-maajoukkueen vuosina 2016–19 kahteen maailmanmestaruuteen. Viimeiset neljä kautta ruotsalainen valmensi Sveitsin suurseuraa Zürich Lionsia, josta hän sai potkut viime joulukuussa.

Zürichin peräsimessä Grönborg vei joukkueen runkosarjan voittoon 2020 (pudotuspelejä ei pelattu), välieriin 2021 ja hopealle 2022. Mestaruus jäi EV Zugia vastaan vain yhden voiton päähän.

Puolustajana pelannut Grönborg tahkosi pelaajaurallaan Ruotsin ykkösdivisioonassa ja Yhdysvaltojen yliopistokentillä. Valmentajan ura alkoi Yhdysvalloissa yliopisto- ja junioritasoilla, minkä peruja on hänen erinomainen englannin kielen taitonsa. Grönborgin vaimo on yhdysvaltalainen.

Ruotsiin palattuaan Grönborg teki pitkän uran vuosina 2006–19 Ruotsin juniori ja A-maajoukkueiden kykyjenetsijänä, apuvalmentajana ja päävalmentajana. Rupeama huipentui MM-kultiin keväinä 2017 ja 2018, kun Tre Kronor sai joukkueeseensa tukun NHL-tähtiä. Grönborg nousi kultamitalien myötä tunnetuksi nimeksi ja ehdokkaaksi NHL:ään.

Tappara-pesti on Grönborgin toinen aikuisten seuratasolla. Tapola johdatti Tapparan Suomen mestaruuksiin 2016, 2017, 2022 ja 2023 sekä Euroopan mestaruuteen 2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut