Tapparan ex-peruspakki kaivoi ”ruosteisesta kikkapankista” kuviot, joilla ohitti Heljangon – paljasti, miksi jätti tamperelaisseuran

Toni Utunen oli kolmannen finaalin tähti.

Toni Utunen (vas.) teki yhden uransa maistuvimmista maaleista.

Sitkeä, sitkeämpi, Pelicans!

Lahtelaisille ei mediassa eikä somessa ole annettu enää viime päivinä mitään mahdollisuuksia.

Tappara on julistettu monessa paikassa jo varmaksi Suomen mestariksi.

Tuleepa arvostelua oikealta, vasemmalta tai mistä tahansa, Pelicans ei kuitenkaan horju henkisesti.

Päinvastoin, se pystyy edelleen nostamaan peli peliltä tasoaan.

”Se on ollut koko kauden meidän juttumme. Usko kopissa on ollut koko ajan kova. Ei kaksi tappiota finaaleissa sitä miksikään muuttanut”, Pelicansin ykköshahmoksi kolmannessa liigafinaalissa noussut puolustaja Toni Utunen vakuutti.

Utunen iski Pelicansin avausmaalin ja syötti toisen, kun lahtelaiset kaatoivat Tapparan Nokia-areenassa maalein 4–1. Otteluvoitot ovat nyt tamperelaisille 2–1 ja seuraava peli pelataan Lahdessa tiistaina.

Lue lisää: Pelicans herätti finaalisarjan uuteen eloon – Tappara unohti tavaramerkkinsä yllättävällä hetkellä

Miltä on tuntunut lukea juttuja tai nähdä arvioita, ettei Pelicansilla ole mitään palaa Tapparaa vastaan?

”En tiedä kuinka tarkkaan pelaajamme mediaa tai somea seuraavat. Jotkut varmaan enemmän, toiset vähemmän. Jos joku ulkopuolinen ei meihin usko, sillä ei ole mitään merkitystä. Minulle vähättely tuo vain lisää motivaatiota näyttää, mihin pystymme”, Utunen summasi.

Oliko tämä jonkinlainen statement Pelicansilta siitä, mitä on luvassa tulevissa finaaleissa?

”En koe sitä niin. Ei meidän tarvitse kenellekään mitään todistella. Pelaamme vaan omaa peliämme”, se tuo sen tuloksen minkä tuo.

Lue lisää: Pelicans-valmentajalta tiukka vastaus liigapomon lausuntoon – edes lupaus sakkojen maksusta ei raottanut sanaista arkkua tuomareista

Utusen taiturimainen 1–0-osuma sai Pelicansin fanipäädyn räjähtämään riemusta.

”Joku saattoi yllättyä. Jostain ruosteisen kikkapankin pohjalta ne kuviot kaivoin. Vihdoin sain sen kannen auki. Olen kyllä koko ajan tiennyt, että kyllä mulla muitakin taitoja on kuin heittää viivasta perhosia maalille. Pitäisi useammin ottaa niitä taitoja käyttöön.”

”Kun lähdin nousuun, tiesin, että Iikka Kangasniemi kyllä löytää syötöllään minut, kuten löytää kenet vaan pelaajamme vaikka silmät kiinni. Ja vaikkette ehkä usko, maali syntyi rystyltä juuri niin kuin ajattelinkin. Sen verran unelmanostosta jäi vajaaksi, ettei ihan ylänurkkaan noussut”, Utunen kuvaili tähtihetkeään.

Utusen uran suurimmat saavutukset tähän mennessä ovat poikien MM-kulta keväältä 2018 ja nuorten MM-kulta vuodenvaihteesta 2019.

Jälkimmäisissä kisoissa Utunen upotti puolivälierissä Kanadan jatkoaikamaalillaan.

”SM-liigassa ei paljon maaleja ole tullut tehtyä. Tämä on niistä ilman muuta tärkein. Eikä kauas jää siitä nuorten kisojenkaan osumasta. Aika tasoihin merkityksessä menee”, Utunen vertaili.

Onnistuminen juuri Tappara vastaan on Utuselle erityistä, sillä hän muutti Kokkolasta Tampereelle 12-vuotiaana ja liittyi kirvespaitojen junioreihin.

Perheen kovat uhraukset palkittiin ja Utunen kasvoi Tapparassa liigapelaajaksi.

”Olisin voinut fiilistellä osumaani enemmänkin, mutta nyt fokus piti siirtää nopeasti takaisin peliin.”

Utunen päätti siirtyä Tapparasta Pelicansiin kauden 2020–21 jälkeen. Oliko siinä jotain dramatiikkaa?

”Tein sen vain ja ainoastaan suuremman roolin saamiseksi. Pelaaminen on se kaikista tärkein juttu tässä hommassa. Ilman kunnon peliaikaa ja vastuuta ei voi kehittyä.”

Tappara hallitsi kahta ensimmäistä loppuottelua monella tapaa, mutta erityisesti molempien maalien edustoilla.

”Nyt onnistuimme siinä jo paljon paremmin, vaikka vieläkin Tappara sai jotain tilanteita liian helposti. Itsellänikin maila pyörähti kohtalokkaasti käsissäni siinä tilanteessa, kun Savinainen pääsi iskemään kavennuksen”, Utunen tukisti itseään.

”Täytyy varmaan seuraavaan peliin tehdä ekstrateippaus, ettei enää vahingossakaan irtoa kädestä väärällä hetkellä”, Utunen veisteli.

Utunen halusi antaa erityiskiitoksen intohimoisille lahtelaisfaneille.

”Onneksi on muitakin, jotka uskovat meihin vahvasti ja seisovat takanamme. Siksi halusin suunnata maalituuletukseni juuri heille.”

Pelicansin voiton jälkeen fanit ovat taatusti vielä vahvemmin joukkueensa takana.

Tiistaina Lahdessa on todella suurten panosten peli.

Jos Pelicans senkin pystyy voittamaan, ehkä sen jälkeen joku Lahden ulkopuolellakin uskoo joukkueen mahdollisuuksiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut