Jori Lehterä ryöpyttää jääkiekkoliigan touhun – ”Maailman ainoa sarja”

Tapparan sielupelaaja Veli-Matti Savinainen (1+1) nousi ykköshahmoksi ensimmäisessä liigafinaalissa. Jori Lehterä latoi suorat sanat ”kevätlomasta”.

Puolentoista viikon tauko ennen finaaleja ei maistunut Jori Lehterälle.

Jos miesten jääkiekkoliigassa järjestettäisiin vapaavalintainen drafti periaatteella, kenet pelaajan ottaisit ensimmäisenä joukkueeseesi, kun panokset ovat pudotuspeleissä kovimmillaan, aika monen valinta olisi Veli-Matti Savinainen, 37.

Tapparan hyökkääjä näytti ensimmäisessä finaalissa Pelicansille, miksi hänellä on jo neljä Suomen mestaruutta (2013, 2016, 2017, 2022).

”’Vellu’ on todella hyvä isojen näyttämöiden mies. Mitä enemmän yleisöä ja kovempi panos, sitä helpommin tekee maalin. Vastaavasti, jos mennään tuonne areenan kellariin pelaamaan, niin ei tee millään maalia”, Tapparan kultakypärä Jori Lehterä kehui.

Savinainen näytti heti pelin ensimmäisessä vaihdossa mikä hän on miehiään. Vain 37 sekuntia, niin pieni kamppailu ja pystypaini Pelicansin kapteenin Miika Roineen kanssa.

Ikään kuin muistutukseksi: ”Tällaista minua vastaan pelaaminen on koko illan.”

Savinainen touhusi läpi ottelun toimistossaan Pelicansin maalin edessä ja teki homman mahdollisimman haastavaksi sekä Pelicansin puolustajille että maalivahti Patrik Bartosakille.

”En tiedä ketään kovempaa suomalaispelaajaa. Ei pysähdy kovimpaankaan komposiittiin eikä mihinkään muuhunkaan. Menee maalille ja tekee hommansa, vaikka mikä vastustaja mitä yrittäisi. Ylivoimaisesti paras omassa roolissaan.”

Veli-Matti Savinainen loisti Tapparan avainpelaajana mutta joutui jättämään avausfinaalin kesken.

Savinainen syötti Tapparan avausmaalin ja viimeisteli ohjaamalla toisen ylivoimalla omasta toimistostaan, kun kirvespaidat ottivat selvän 5–1-voiton.

”Hyvä ammattilainen, paljon voittanut ja nähnyt. Loistava ketjukaveri, jonka kanssa on nautinto pelata ensimmäisiä liigafinaaleitani”, Lehterä kehui.

Savinainen jätti pelin kesken noin seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta ensi tietojen mukaan kyse ei ollut mistään vakavasta vammasta.

Jos Savinainen on Euroopan kovin omassa roolissaan, jääkiekkoliigan paras sentteri on kiistatta Jori Lehterä.

”Tosi innoissani olin, kun vihdoin pääsin näitä finaaleita pelaamaan. Kaverit ehtivät jo yhdeksän päivän aikana panna viestejä, että miten ne sinun finaalit oikein menivät.”

”SM-liiga on maailman ainoa sarja, jossa olisi etu venyttää kaikki omat ottelusarjat game seveniin, jotta pelirytmi pysyisi järkevänä”, Lehterä päivitteli.

Ristiriita runkosarjaan on aina pelata haluavan Lehterän mukaan järkyttävä.

”Ensi pelataan 60 peliä tosi tiukkaan tahtiin, ei edes maaottelutaukoja pidetä ja sitten kauden tärkeimmissä peleissä odotellaan. Se on tosi raskasta. Kaiken huippu, että HIFK joutuu odottamaan pronssipeliä 10 päivää!”

Jori Lehterä johtaa Tapparaa kohti mestaruutta.

Pitkästä tauosta huolimatta Tappara otti homman haltuunsa vahvasti jo avauserässä, mutta vain Kristian Tanus onnistui maalinteossa.

”Ihan hyvin lähti liikkeelle. Toisessa erässä otimme vähän jalkaa pois polkimelta ja kattelimme mitä tapahtuu.”

”Aikalisän jälkeen homma muuttui. Vedettiin kaikki syvähappea ja käytiin läpi, että nyt jokainen tekee perusasiat kunnolla. Kaikki mukaan peliin ja yhdessä mennään loppuun saakka”, Lehterä kuvaili ottelun käännekohtaa.

Kolme maalia – Savinainen, Veli-Matti Vittasmäki ja Marcus Davidsson – toisen erän loppuun 2 minuutissa ja 50 sekunnissa ratkaisi voiton lopullisesti.

”Kolmas erä oli sitten meiltä hyvää jöötä”, Lehterä paketoi.

Lehterä oli valmistautunut finaaleihin katselemalla Pelicansin välieriä Ilvestä vastaan.

”Pelasivat niin kuin odotinkin, eivät yllättäneet mitenkään. Taitavia jätkiä, joiden kanssa pitää olla tarkkana.”

”Vastustaja tulee varmasti kovempaa Lahdessa perjantaina, meidänkin pitää pystyä nostamaan tasoa”, Lehterä suunnitteli.

Lehterän panoksesta homma ei takuuvarmasti jää kiinni. Hän jahtaa päättäväisesti uransa ensimmäistä mestaruutta.

”Jokereissa olin nuorena poikana katsomossa katsomassa liigafinaaleita, NHL:ssä ja KHL:ssä pääsin konferenssifinaaliin. Oikeassa finaalissa en ole pelannut aiemmin kuin MM-kisoissa.”

”Nyt kun vihdoin vauhtiin päästiin, aion ottaa kaiken ilon irti näistä”, Lehterä vakuutti.

Se tietää hikisiä iltapuhteita Pelicansille tulevissakin loppuotteluissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut