Pelicans-maskotti pyysi 6-vuotiaalta Ilves-fanilta anteeksi käytöstään: ”Lopulta sulatti sydämen”

Pelicansin Pekko Pelikaani pyysi pikkupojalta anteeksi tökeröä käytöstään.

Pekko Pelikaani pyysi anteeksi Viktorilta.

PELICANSIN maskotin Pekko Pelikaanin tökerö käytös torstaina miesten jääkiekkoliigan kuudennen välieräottelun yhteydessä Lahdessa hämmensi ja herätti pahennusta.

Maskotin kerrotaan napanneen ottelussa vierasjoukkue Ilveksen 6-vuotiaalta kannattajalta fanilipun ja talloneen sen päälle.

Lue lisää: Pelicans-maskotin käytös hämmensi Lahdessa – talloi kuusivuotiaan Ilves-kannattajan lipun päälle

Nyt Pekko ja Pelicans ovat julkaisseet tapausta pahoittelevan videon.

Videolla Pekko näyttää paljonpuhuvaa lappua melodramaattisen musiikin pauhatessa taustalla. Lapussa lukee, että ”tunne vei minua ajoittain liian vahvasti mennessään”. Toisella lapulla Pekko toteaa, ettei käytös ollut Pelicans-yhteisön arvojen mukaista. Pekko pahoittelee käytöstään koko Ilves-yhteisölle ja erityisesti Viktorille.

Videolla Pekko matkustaa pojan Helsingissä sijaitsevaan kotiin ja pyytää lappuja näyttäen anteeksi. Poika antaa anteeksi ja kaksikko halaa.

Sovinnon eleeksi Pekko ojentaa pääsylippuja Ilveksen ja HIFK:n väliseen pronssiotteluun sekä Lahdessa pelattavaan Pelicansin ja Tapparan väliseen loppuotteluun. Lisäksi perhe saa Pelicans-tavaraa.

Pikkufanin isä Kimmo Suominen oli tyytyväinen Pelicansin ja sen maskotin jatkotoimenpiteisiin. Hän kirjoitti asiasta Twitterissä.

”Kiitos Pelicans. Hienosti kyllä hoiditte tilanteen. Poika on nyt todella tyytyväinen. Pekko lopulta sulatti sydämen. Kiitos pronssi- ja loppuottelulipuista ja kaikesta fanikamasta. Olivat mieleen! hän kirjoitti.”

Torstain pelissä sattuneesta tapauksesta Suominen kertoi aiemmin seuraavasti:

”Maskotti tuli minun ja pojan viereen. Hän heitti yläfemmat pojan kanssa. Poika sanoi, että onpa kiva maskotti. Sitten maskotti lähti pois ja otti lipun pojan kädestä. Aluksi ajateltiin, että onpa hauskaa. Se tuntui asiaankuuluvalta temppuilulta”, Suominen kertoi.

Hauskuus oli loppunut nopeasti.

”Yht’äkkiä maskotti heitti lipun maahan ja alkoi talloa lippua.”

Suomisen mukaan Pelicansin kannattajat olivat reagoineet tapahtuneeseen pahoittelemalla maskotin käytöstä.

Suominen korosti aiemmin, ettei Pekon tempaus jättänyt katkeruutta tai pahaa makua hänen pojalleen tai hänelle itselleen. Hän kehui myös Pelicansin kannattajien toimintaa.

Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen oli erittäin pahoillaan maskotin toiminnasta. Hän pyysi seuran puolesta jo aiemmin anteeksi pikkufanilta.

Torstain välieräottelussa Pelicans voitti Ilveksen ja rynni loppuotteluihin Tapparaa vastaan.

Ilves kohtaa pronssiottelussa HIFK:n.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut