Näin Antti Pennanen pureskeli Ilveksen jättipettymystä – myönsi yhden syyn: ”Se meni varmaan tunteisiin”

Antti Pennasen mukaan Ilves sai kovaa oppia kantapään kautta.

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen oli pettynyt mies välieräsarjan jälkeen.

Lahti

Kaikki sen tiesivät Ilveksen organisaatiossa. Nyt olisi ollut loistava sauma rikkoa kaava ja edetä miesten jääkiekkoliigan finaaleihin 25 vuoden tauon jälkeen.

Ilves lähti pudotuspeleihin runkosarjan kakkospaikalta, ja joukkueeseen oli panostettu isosti. Kovat panostukset ja odotukset eivät lopulta realisoituneet, kun kauden sensaatiojoukkue Pelicans passitti Ilveksen pronssipeliin kuuden ottelun sarjassa.

Torstain ratkaisevassa kuudennessa pelissä Lahdessa Pelicans kaatoi Ilveksen 3–1.

”Pettymys on kova. Tästä riittää varmaan kaikille Ilves-ihmisille kannettavaksi”, pureskeli Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen Lahden jäähallin ahtaalla pukukoppikäytävällä.

”Tästä tuli kova tapa oppia, mitä se voittaminen vaatii henkisesti ja miten tietyissä hetkissä pitää pelata ja toimia. Oppia tuli kantapään kautta.”

Lokakuussa Ilveksen päävalmentajaksi siirtynyt Pennanen näki välieräsarjan ratkaisuksi maalinteon tehokkuuden – Ilveksen tapauksessa tehottomuuden.

”Pelicans pystyi puolustamaan hyvin loistavan maalivahtipelin ansiosta meidän juttua”, Pennanen näki.

Sarjan kuudes peli oli kuin koko välieräsarja pienoiskuvassa. Pelicans oli ratkaisevilla hetkillä kliinisempi ja kurinalaisempi joukkue.

”Vastustaja oli erikoistilanteissa tehokas, eikä me onnistuttu omissa hetkissämme. On siellä tietenkin paljon muutakin.”

Ilves sortui kuudennessa pelissä myös tyhmiin jäähyihin. Luottohyökkääjä Tommi Tikan ottama turhautumisjäähy avauserän lopulla alivoimalla maksoi paljon, sillä Pelicans iski seuranneesta ylivoimasta 2–0-maalin.

”Sen jäähyn olisi tietenkin voinut jättää ottamatta, mutta meni jo, niin annetaan olla.”

Ilves lähti välieräsarjaan suurena ennakkosuosikkina.

Toiko tämä paineita ja alkoi kipsata?

”Joissain hetkissä, muttei koko aikaa. Aloitimme kaikki kotipelit hyvin. Meillä oli kova lataus ja halu saada maaleja. Pelasimme välillä erinomaista jääkiekkoa, mutta ehkä tuloksentekoon se paine alkoi näkyä, kun emme saaneet maaleja oikein millään. Se meni varmaan tunteisiin”, Pennanen sanoi.

”Huippu-urheiluun kuuluvat odotukset, ja niiden kanssa pitää pystyä olemaan. Olisimme varmasti pystyneet olemaan siinä parempia, mutta sarja olisi pitänyt pystyä aloittamaan paremmin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut