Pelicans-maskotin käytös hämmensi Lahdessa – talloi kuusivuotiaan Ilves-kannattajan lipun päälle

Pekko Pelikaanin käytös välieräottelussa hävetti omankin seuran faneja.

Pelicansin maskotti Pekko Pelikaani arkistokuvassa viime syyskuulta..

Pelicansin maskotin Pekko Pelikaanin käytös torstaina miesten jääkiekkoliigan kuudennen välieräottelun yhteydessä Lahdessa on herättänyt hämmennystä.

Maskotin kerrotaan napanneen ottelussa vierasjoukkue Ilveksen 6-vuotiaalta kannattajalta fanilipun ja talloneen tämän päälle.

Pikkufanin isä Kimmo Suominen kertoi tapauksesta.

”Maskotti tuli minun ja pojan viereen. Hän heitti yläfemmat pojan kanssa. Poika sanoi, että onpa kiva maskotti. Sitten maskotti lähti pois ja otti lipun pojan kädestä. Aluksi ajateltiin, että onpa hauskaa. Se tuntui asiaankuuluvalta temppuilulta”, Suominen kertoi.

Hauskuus loppui nopeasti.

”Yht’äkkiä maskotti heitti lipun maahan ja alkoi talloa lippua.”

Suomisen mukaan hänen ja hänen poikansa takana olleet Pelicansin kannattajat reagoivat tapahtuneeseen alkamalla elämöidä. Suominen luuli, että nyt tulee lisää löylyä. Yllätys oli suuri.

”Pelicansin kannattajat alkoivatkin pahoitella meille, että olipa tyhmää käytöstä maskotilta. Edessämme ollut kannattaja antoi pojalleni Pelicans-kiekon. Useampikin fani taputti meitä selkään ja sanoi, ettei maskotin käytös kuulu seuran arvoihin”, Suominen kertoi.

Hänen mukaansa myöhemmin joku herrasmies oli antanut pojalle vielä kympin setelin ja sanonut olevansa häpeissään maskotin käytöksestä.

Suominen korostaa, ettei Pekon temppu jättänyt katkeruutta tai pahaa makua hänen pojalleen tai hänelle itselleen.

”Ehkä siinä tilanteessa käytös vain meni yli. Siihen asti kaikki oli ollut ihan hauskaa.”

Tallottu lippukaan ei vaurioitunut maskotin käsittelyssä, ja lahtelaisfanien käytös oli ensiluokkaista.

”Lohdutukset ja fanien reaktio auttoivat. Poika oli surullinen vain siitä, kun maskotti oli ollut niin kiva aluksi. Hän on täysin ok ja tyytyväinen, kun sai vielä kiekonkin”, Suominen kertoi.

Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen on erittäin pahoillaan maskotin toiminnasta kyseisessä tapauksessa. Hän pyytää seuran puolesta anteeksi pikkufanilta.

Pekko Pelikaanin käytös on noussut puheenaiheeksi aiemminkin tällä kaudella. Syyskuussa maskotti herätti pahennusta, silloin runkosarjaan kuuluneessa kotiottelussa Ilvestä vastaan.

Torstain välieräottelussa Pelicans voitti Ilveksen maalein 3–1 ja eteni loppuotteluihin Tapparaa vastaan.

Ilves kohtaa pronssiottelussa HIFK:n.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut