Ville Peltonen nosti hattua Tapparalle: ”Ehkä pitää jollain tasolla myös kumartaa Tapparan suuntaan”

Tasakentällisin HIFK vei välieräsarjassa maalit 9–8, mutta erikoistilanteissa ero oli hurja Tapparan eduksi.

Ville Peltonen oli vakavana välieräsarjan päättymisen jälkeen.

"Kaikki kivet käännettiin, mutta ei riittänyt.”

HIFK:n päävalmentajan Ville Peltosen tiivistys välieräsarjan viidennen ottelun jälkeen oli raadollinen.

Selkä seinää vasten pelannut HIFK pani maanantai-iltana hallitsevan mestarin Tapparan vielä kerran tiukoille, mutta ei riittänyt. Tappara otti ratkaisevan neljännen voiton lukemin 2–1 ja eteni voitoin 4–1 finaaleihin.

"Kova on (Tapparan) paketti. Ei voi muuta sanoa. Siihen oli vaikea saada säröä. Ihan oikeasti. Emme oikein löytäneet etua mistään”, Peltonen kommentoi.

"Isossa kuvassa heittäydyimme ihan viimeisen päälle tähän hommaan, ja jätkät löivät itsensä likoon. Ehkä ihan sitä parasta meidän kärkijätkät eivät kuitenkaan saaneet irti, mitä se olisi voinut olla. Se ei ollut heidän huonouttaan, vaan myös vastustajan hyvyyttä.”

Lue lisää: Päävalmentaja vitsaili Tapparan ehtivän vaikka Espanjan-lomalle – sitten tuli kovasanainen kannanotto filmauksista: ”Kysykää niiltä, että mitä puuhaat”

Peltonen myönsi suoraan, että Tappara oli kokonaisuutena parempi kolmessa viimeisessä ottelussa.

Välieräsarjan käännekohdaksi muodostui Nokia-areenassa pelattu kolmospeli, jossa Tappara murskasi dominoivalla esityksellä vajaamiehistöisen HIFK:n 5–2.

"Juuri olimme saaneet rivit suoraksi, kun äijiä tipahti vain kaksi tuntia ennen peliä. Se oli siihen kohtaan henkisesti liian kova isku. Siitä me ei keretty toipua. Se jäi vähän vajaaksi”, Peltonen ruoti.

Stadilaisjoukkue ryhdistäytyi kolmospelin tyrmäyksen jälkeen, mutta Tappara oli läpi sarjan tylyn tehokas etenkin ylivoimalla.

Tasakentällisin HIFK vei välieräsarjassa maalit 9–8, mutta erikoistilanteissa ero oli hurja. Tappara jauhoi ylivoimaansa yli 40 prosentin tehokkuudella.

"Tapparan ylivoima oli ihan äärettömän tehokasta. Se ei pyöri ainoastaan yhden pelaajan ympärillä, vaan siinä on viisi äärettömän laadukasta pelaajaa, jotka kaikki pystyvät tekemään peliä sen mukaan mitä peli pyytää”, Peltonen sanoi.

"Teimme alivoimalla ihan oikeita liikkeitä, mutta sinne mahtui sekaan myös henkilökohtaisia virheitä välillä.”

Samaan aikaan HIFK:n tuhnu ylivoima oli reilun kuuden prosentin luokkaa.

"Tapparan alivoima oli parempi. Meidän kamppailupelaamisemme ja malttimme ylivoimalla olisi pitänyt olla parempaa. Haimme liikaa nopeaa palkintoa ja oikotietä, mutta se ei käy tällaista jengiä vastaan.”

Peltonen jäi kaipaamaan enemmän kärkipelaajiltaan etenkin ylivoimapelissä.

"He kaipasivat sitä itsekin. Nämä ovat sellaisia pelejä, missä se ero tulee erikoistilanteissa. Ei meilläkään huonot äijät ole (ylivoimalla), mutta ei saatu hommaa klikkaamaan.”

"Kaikki löivät itsensä likoon, mutta välillä pitäisi uskaltaa myös hengähtää. Monelle heistä voi sanoa, että emme epäile heidän työmoraaliaan, haluaan tai kovuuttaan millään lailla. Päinvastoin. Olisimme kuitenkin tarvinneet välillä lisää rentoutta”, Peltonen perkasi.

"Tappara on kova puolustamaan. Siellä on erittäin hyvä maalivahti (Christian Heljanko). Liikaa ei pidä lähteä myöskään osoittelemaan (kärkipelaajiamme). Ehkä pitää jollain tasolla myös kumartaa Tapparan suuntaan. Kyllä oli kova vastus.”

HIFK:n kausi jatkuu vielä puolentoista viikon kuluttua pelattavalla pronssiottelulla. SM-liigan nettisivuilla sen pelipäiväksi on merkitty torstai 20. huhtikuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut