Ilves-tähtien ottelu oli kuin klassikkoromaanista – keltavihreillä on Pelicansin vierasryöstöstä huolimatta vain yksi iso huolenaihe

Pelicansin vahvuudet rysäyttivät sen 2–1-sarjajohtoon Ilvestä vastaan miesten jääkiekkoliigan välierissä. Hattu nousee päästä lahtelaisille.

Aamulehti

Hattu nousee päästä Lahden Pelicansin kiirastorstain ryöstölle. Päävalmentaja Tommi Niemelä on virittänyt nuoren ja ennakkoluulottoman joukkueensa puolustamaan tiiviisti sekä pelaamaan rohkeasti kiekon kanssa kovankin paineen alla.

Pelicansin vahvuudet rysäyttivät sen 2–1-sarjajohtoon Ilvestä vastaan miesten jääkiekkoliigan välierissä. Lahtelaiset väläyttivät syöttötaitoaan ja -rohkeuttaan erityisesti tärkeässä 2–2-ylivoimatasoituksessa, kun koko kentän mittainen syöttöketju päätyi vielä takatolpalle ex-kirvesrinta Tyler Kelleherille, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjiin.

Pelicansin tiivis puolustaminen taas piti Ilveksen nollilla tasakentin. Ilves vyörytti ja pyöritti peliä kerta toisensa perään Pelicans-päässä, mutta nyt sen vahvat kulmapelit eivät murtaneet kurinalaista vastustajan viisikkoa. Ja jos paikka aukesi, maaginen tšekkimaalivahti Patrik Bartošák huolehti lopusta. Viimeinen voitonavain oli peruspuolustajien peruspuolustaja, kohutaklaaja Ben Blood, joka nollan runkosarjamaalin miehenä täräytti kaksi kiekkoa Ilveksen pudotuspelidebytantti Jakub Málekin taakse. Totta kai, kuinkas muuten.

Ilveksen ei tarvitse tappiosta huolimatta painaa päätään pensaaseen. Se on ollut joukkueista parempi tasaviisikoin ja sillä on edelleen kotietu puolellaan. Ilveksen kenttäpelaajat ovat tervehtyneet ja tamperelaisten kokoonpano olikin torstaina täydessä iskussaan.

Ilves on suosikki ja sillä on Pelicansiin nähden paljon enemmän varaa parantaa. Ilves kaipaisi ripauksen huolellisuutta molempiin kenttäpäihin. Pelicans pääsi läpiajoihin ja teki avausmaalinsa, kun kolme Ilves-pelaajaa oli oman maalin takana, mutta kiekko oli maalin edessä. Asialla oli Petri Kontiolan ykkösketju, joka pelasi todellisen Tohtori Jekyll ja Herra Hyde -ottelun.

Ketju viimeisteli kaksi ylivoimamaalia ja loi paikkoja liukuhihnalta, mutta tamperelaisten harmiksi myös omaan kenttäpäähän. Ilves olisi maireassa tilanteessa, jos se saisi lauantain neljännessä kohtaamisessa ykkösketjultaan 60 minuutin laatuottelun ja esimerkiksi torstaina monta maalipaikkaa hukannut Matias Mäntykivi onnistuisi kertaalleen.

Ilveksen ainoa isompi huoli liittyy maalinsuulle. Málek ei ollut syy Ilveksen kotitappioon, mutta 20-vuotias kokematon maalivahti ei ole lähellekään maanmiehensä Marek Langhamerin veroinen torjuja. Langhamer on tiettävästi kipeänä. Ilveksen kannalta olisi ensisijaisen tärkeää, ettei tauti olisi pidempää sorttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut