TPS antoi potkut Jussi Ahokkaalle – uusi päävalmentaja tiedossa

Jussi Ahokkaan pesti TPS:n päävalmentajana päättyi.

Entinen TPS:n pelaaja Tommi Miettinen ryhtyy TPS:n päävalmentajaksi.

Tommi Miettinen korvaa Jussi Ahokkaan TPS:n miesten jääkiekkoliigajoukkueen päävalmentajana, turkulaisseura tiedottaa.

Miettisen, 47, sopimus TPS:n kanssa on kaksivuotinen ja sisältää jatko-option. Päättyneellä kaudella KalPaa valmentanut Miettinen on entuudestaan hyvin tuttu turkulaisyhteisölle, sillä hän edusti Palloseuraa pelaajana vuosina 1995–1999.

Kahdella edellisellä kaudella finaaleihin yltäneen TPS:n tie päättyi tällä kaudella pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Vaikka putoaminen jatkopeleistä oli lopulta pienestä kiinni, ”löytyvät syyt heikkoon menestykseen syvemmältä” TPS:n tiedotteessa todetaan.

”Rakennamme vakaata pohjaa kestävälle menestykselle. Päättynyt kausi oli pettymys tuloksellisesti, mutta jatkumoa ajatellen myös toiminnallisesti”, sanoo HC TPS Turku Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kai Koskinen tiedotteessa.

TPS:n tiedotteessa lukee, että ”kokonaisuutta ei saatu koko kauden aikana toimimaan, ja tätä yritettiin ratkoa koko valmennusryhmän toimesta ja urheilujohdon tukemana. Kokonaisuuden hallitsemattomuus johti pelin ailahtelevuuteen ja heikkoon lopputulokseen”.

”Vastuun Liiga-joukkueen tuloksesta sekä toiminnasta kantaa ensisijaisesti päävalmentaja, mutta päättyneen kauden läpikäynnissä tuli esiin paljon arvokasta tietoa, joka otetaan huomioon tulevan kauden rakentamisessa”, kertoo HC TPS Turku Oy:n toimitusjohtaja Aki Holma.

Uuden päävalmentajan kerrotaan aloittavan välittömästi tulevan kauden suunnittelun ja valmennusryhmän muodostamisen.

Miettinen voitti TPS:n paidassa pelaajana Suomen, Euroopan sekä Super Cupin mestaruudet.

”Olen äärettömän innoissani tästä mahdollisuudesta ja kiitollinen luottamuksesta. TPS on minulle tuttu seura, jossa olen saavuttanut paljon. Näen tämän loistavana mahdollisuutena molemmille osapuolille”, Miettinen kommentoi.

Turun Palloseura kiittää tiedotteessaan Jussi Ahokasta kuluneesta kahdesta kaudesta ja toivottaa menestystä tulevaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut