Tapparan unelmavastustaja osoittautui jo unettavan heikoksi – rasituseron taakse kätkeytyy oikea selitys

Tapparan tiistaisesta kotipelistä voi olla hyvin vaikea innostua, ellei KooKoo löydä maanantaiksi ihmelääkettä valtavan tasoeron kaventamiseen, kirjoittaa Mikko Pajala.

Tapparan ja KooKoon välistä puolivälierien avausta seurasi paikan päällä 7 001 katsojaa. He näkivät varsin yksipuolisen jääkiekko-ottelun.

17.3. 21:55 | Päivitetty 17.3. 22:19

Aamulehti

Vuosi on riittävän pitkä aika monenlaisille muutoksille. Tapparan ja KooKoon välisille voimasuhteille ei kuitenkaan ole ehtinyt tapahtua yhtään mitään.

Tämä väistämätön tosiasia tuli karusti selväksi perjantaisessa puolivälierien avauksessa. Tappara voitti 4–0, mutta ottelutapahtumien valossa ero oli vielä paljon suurempi.

Urheilullisesti KooKoo on Tapparalle suorastaan unelmavastustaja. Oikein mitään perusteita ei ole olemassa sille, että viime kevään välierissä voitoin 1–4 kaatunut KooKoo pystyisi kukistamaan Tapparaa tälläkään kertaa kuin korkeintaan kertaalleen. Ottelusarjan venyminen kuudenteenkin otteluun olisi suuri yllätys.

Otteluruuhkan väsymys näkyi KooKoon otteissa perjantaina, mutta edes puolentoista kuukauden lepotauko ei poistaisi joukkueiden välistä valtavaa eroa pelaajamateriaalin laadussa ja leveydessä.

Tuon leveyden vuoksi edes Tapparan loukkaantumissuma ei muuttaisi voimasuhteita merkittävästi, joten ellei ihmeitä tapahdu, pääsee Tappara mitalipeleihin suhteellisen tuoreena ja hyvällä itseluottamuksella.

Ero on huomattava verrattuna esimerkiksi paikallisvastustajaan Ilvekseen, jota pidetään perustellusti Tapparan selvänä ykköshaastajana.

Ilves aloittaa lauantaina oman ottelusarjansa Ässiä vastaan. Ässissä on rajallisesti taitoa, mutta pudotuspeleihin se on juuri sopivan porilainen – rosoinen ja ilkeä, rumiin maaleihin kykenevä. Isomäessä Ässät saa vieläpä tuekseen maan kenties kiihkeimmän kotiyleisön.

Vaikka Ilveksenkin voi odottaa selvittävän tiensä välieriin, se tuskin tulee tekemään sitä helpolla. Joukkueiden kahdessa viime kohtaamisessa Ässät on pitänyt Ilveksen nollilla.

Jokainen ylimääräinen ottelu, vastaanotettu taklaus, luisteltu kilometri ja blokattu laukaus vaikeuttavat matkaa kohti päätavoitetta eli Kanada-maljaa.

Käärijä esiintyi ennen ottelun alkua ensin areenan aulassa ja ottelun alla myös kaukalossa. Suomen euroviisuedustaja kiinnosti selvästi erityisesti nuorempaa katsojakuntaa.

Kiinnostuksen puolesta Tapparalle käteen jäi lyhyt tikku. KooKoo ei vastustajana herättänyt kovinkaan suuria tunteita edes viime vuoden välierissä, saati nyt kierrosta aiemmin. Ässien tai viime vuoden finaalivastustajan TPS:n kanssa tilanne olisi voinut olla toinen.

Tähän nähden perjantainen yleisömäärä 7 001 katsojaa on varsin hyvin. Viime vuonna ensimmäisessä Lukko-puolivälierässä katsojia oli lähes pari tuhatta vähemmän.

Ottelua tosin myytiin suurimman osan ajan mysteerivastustajalla ja ottelua edeltäneellä ohjelmanumerolla, sillä vierasjoukkue saatiin selville vasta edellisenä iltana.

Mutta jos maanantain toinen ottelu etenee Kouvolassa samalla kaavalla kuin tämä ensimmäinen, miten yleisö saadaan syttymään enää kolmannesta pelistä Käärijättömänä tiistai-iltana?

Nyt käytännössä koko kolmannen erän ajan oli selvää, kuka ottelun tulisi voittamaan. Tai oikeastaan se oli selvää jo eilisestä lähtien. KooKoo tarvitseekin ihmelääkettä maanantaiseen kotiotteluunsa, jolla se pystyisi kaventamaan valtavaa tasoeroa ja laittamaan Tapparan edes aidosti ahtaalle.

Lue lisää: Tappara-tähti virittäytyi pudotuspelitunnelmaan yhdeksässä sekunnissa – Veli-Matti Savinainen painoi kaasun pohjaan: ”Panos on aika erilainen”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut