KooKoo ja TPS ottivat pakkovoitot liigan pudotus­peleissä – Karri Kivi kävi kuumana Ässät-pelin ratkaisusta

Molemmat ensimmäisen kierroksen otteluparit ovat nyt tilanteessa 1–1. Puolivälieriin tarvitaan kaksi voittoa.

Karri Kivellä oli päätöserän viimeisestä Ässät-jäähystä tuomareille asiaa. Arkistokuva Tappara–Ässät-ottelusta.

14.3. 20:49

Aamulehti

Tapparan ja Ilveksen puolivälieräparit ratkeavat vasta torstaina miesten jääkiekkoliigassa. Sekä KooKoo että TPS venyivät kotivoittoihin pelattuaan selkä seinää vasten. Ensimmäisen kierroksen otteluvoitot ovat molemmissa pareissa nyt 1–1. Jatkoon tarvitaan kaksi voittoa.

KooKoo otti vakuuttavan 4–1-voiton Kärpistä. TPS puolestaan nousi päätöserässä 2–1-voittoon Ässistä.

KooKoo karkasi jo avauserässä 2–0-johtoon Kasperi Ojantakasen ja Miska Siikosen maaleilla. Ojantakanen viimeisteli osumansa maalinedusruuhkasta ja Siikonen ohjaamalla.

Toisessa erässä Teemu Rautiainen laukoi kouvolalaisryhmän ylivoimalla kolmen maalin karkumatkalle. Kärppien Arttu Paaso kavensi, ja päätösnumerot merkittiin KooKoon Oskari Manniselle.

”Jatkoimme siitä, mihin eilen jäimme. Pelasimme eilenkin hyvin, muttemme saaneet silloin tulosta. Lähdimme tänään selkä seinää vasten pelaamaan juttuamme ja luottamaan siihen, ja se meni hemmetin hyvin”, Kookoon maalivahti Oskari Setänen sanoi C More Sportin haastattelussa.

Erholtzin jäähy puhutti

TPS:n ja Ässien välisen ottelun avausosuman teki toisessa erässä porilaisvieraiden Dominic Turgeon, joka nosti kiekon erän alussa komeasti maalin kattoon. TPS nousi kolmannessa erässä väkisin ohi Aarne Intosen ja Jonne Tammelan ylivoimamaaleilla.

”Mielestäni peli ratkesi väärään jäähytuomioon”, Ässien päävalmentaja Karri Kivi sanoi.

Kiven näkemyksen mukaan TPS:n pelaaja työnsi Ässien hyökkääjän TPS-maalivahti Lassi Lehtisen päälle. Tästä Ässien hyökkääjä Emil Erholtz palkittiin kahden minuutin väkivaltaisuusjäähyllä.

Pettynyt Kivi oli jo poistumassa kesken pelin jälkeisen mediatilaisuuden, mutta palasi, kun hänelle esitettiin jatkokysymys siitä, pitäisikö vastaavanlaiset tilanteet voida katsoa videolta, jotta kyseenalaisilta ratkaisuilta vältyttäisiin.

”Tuomarihan näki sen videolta. Se oli aika kova ratkaisu. Ei niitä kaikkia jäähyjä voida kuitenkaan videolta tarkistaa”, Kivi puhisi.

Myös pitkän linjan jääkiekkovalmentaja ja Ylen asiantuntija Ismo Lehkonen jyrähti tuomiosta Ylen jääkiekkokierroksella.

”Karmea vihellys! Ymmärrän kyllä hyvin Karria tässä tilanteessa”, Lehkonen kommentoi Kiven protestointia päätöserän lopussa rangaistuksen antamishetkellä.

Tappara aloittaa puolivälierät perjantaina. Ilveksen pudotuspeliavaus on vuorossa lauantaina. Molemmat joukkueet pelaavat ensimmäisen pelinsä Nokia-areenassa.

Muokattu 14.3.2023 kello 22.04: Lisätty Kiven ja Lehkosen kommentit sekä selostus Ässät-pelin lopusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut