Aamulehden kysely paljastaa kumpi on Pirkanmaan suosituin: Ilves vai Tappara? Katso millaiset ovat kannattajien ikä- ja sukupuolijakaumat, kerro myös oma mielipiteesi

Ilveksen ja Tapparan kannatus on hyvin tasaista eri ikäluokissa, ammateissa ja koulutustasoissa, mutta myös eroja löytyy.

Tappara vai Ilves? Aamulehti selvitti tamperelaisten jääkiekkojoukkueiden suosiota. Kuvissa Tapparan Maksim Matushkin ja Ilveksen Petri Kontiola.

15.3. 7:22

Aamulehti

Aamulehti selvitti ikuisuuskysymystä, kumpi on Pirkanmaalla suositumpi jääkiekkojoukkue: Ilves vai Tappara?

Aamulehden teettämässä Taloustutkimuksen tutkimuksessa selvisi, että Tappara vie niukasti pidemmän korren. Pirkanmaalla asuvista kyselyyn vastanneista 26 prosenttia kertoi kannattavansa Tapparaa ja 24 prosenttia Ilvestä.

Kyselyssä kysyttiin Pirkanmaalla alueella asuvilta, mitä miesten jääkiekkoliigan joukkuetta kannatat eniten. 15 joukkueen lisäksi vastausmahdollisuuksina olivat ”En osaa sanoa”, ”En mitään näistä” ja ”En seuraa jääkiekkoa”.

Kyselyyn vastasi 1 097 ihmistä. Virhemarginaali on 3,1 prosenttia suuntaansa, eli seurojen kannatusero mahtuu marginaalin sisään.

Tapparan ja Ilveksen jälkeen eniten kannatusta sai kolmen prosentin Oulun Kärpät. Jukurit, KooKoo, Pelicans ja Sport jäivät Pirkanmaalla nollan prosentin kannatukseen.

31 prosenttia kertoi, että ei seuraa jääkiekkoa.

Kyselyyn vastanneista Ilveksen kannatus oli yleisempää miehillä ja Tapparan kannattaminen naisilla. Miehistä Ilvestä kannatti 29 prosenttia ja Tapparaa 23 prosenttia. Naisista Tapparaa kannatti 29 prosenttia ja Ilvestä 19.

Nuoret kannattavat enemmän Ilvestä

Ilveksen ja Tapparan kannattajien ikäjakauma on pääsääntöisesti hyvin tasainen. Kyselyyn vastasi täysi-ikäisiä henkilöitä. Ilveksen kannatus on hieman suurempaa nuorten 18–24-vuotiaiden keskuudessa (23–21 prosenttia Ilvekselle) ja 25–34-vuotiaiden keskuudessa (18–16 prosenttia Ilvekselle).

Selvästi enemmän Tapparaa kannattavat 50–64-vuotiaat, joista 37 prosenttia vastanneista kertoi kannattavansa Tapparaa ja 24 Ilvestä. Yli 65-vuotiaissa Ilvestä kannatettiin hieman enemmän (31–28 prosenttia Ilvekselle).

Ilveksen runkosarjan kotipelien yleisökeskiarvo oli kiekkoliigan suurin 8 216 katsojaa, Tapparan toiseksi suurin 7 646.

Koulutuspohjassa ei juuri eroja

Kyselyssä kysyttiin myös vastanneiden ammattia ja asemaa sekä koulutusta. Koulutuspohjasta ei voi todeta, että tietyn koulutuksen saaneet kannattaisivat selvästi enemmän toista joukkuetta.

Ammattikorkeakoulun (24–24 prosenttia) ja yliopiston (22–21 prosenttia Tapparalle) käyneissä erot ovat käytännössä tasoissa.

Selvin ero on opistotason koulutuksessa, jonka käyneistä Tapparaa kannattaa vastanneista 39 prosenttia, Ilvestä 29. Ylioppilas- ja lukiopohjan koulutuksella Ilveksen kannatus on 26 prosenttia ja Tapparan 23. Perus- ja kansakoulun käyneillä Tapparan kannatus 28 prosenttia ja Ilveksen 26.

Tapparan maalivahti Christian Heljanko juhli kannattajien kanssa runkosarjan voittoa.

Ammatteja vertailemalla yrittäjät tai johtavassa asemassa olevat kannattavat hieman enemmän Ilvestä (25–22 prosenttia), kun taas eläkeläiset Tapparaa (30–27 prosenttia).

Ylemmissä toimihenkilöissä ja asiantuntijoissa Ilveksen kannatus on suurempaa (24–18 prosenttia), kun taas tavallisten työntekijöiden ja maanviljelijöiden kohdalla Tappara on selvästi kannatetumpi 31 prosentilla Ilveksen 21 vastaan.

Opiskelijoiden ja koululaisten kohdalla tulos on lähes tasan, kun 22 prosenttia kertoo kannattavansa Tapparaa ja 21 Ilvestä. Isompi ero tulee puolestaan kotona olevien vanhempien ja työttömien kohdalla, heistä 30 prosenttia kertoo olevansa Tapparan ja 21 Ilveksen kannattajia.

Tausta

Näin mittaus tehtiin

Tutkimuksen tiedot kerättiin 3. maaliskuuta–7. maaliskuuta.

Tulokset on koottu 1 097 henkilön vastauksista Taloustutkimuksen internet-paneelissa.

Kohderyhmänä olivat 18–79-vuotiaat Pirkanmaan alueella.

Tulosten tilastollinen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut