Eeppistä playoff-tunnelmaa ja ennakkosuosikin viitta jaossa – Näissä tunnelmissa fanit odottivat Tapparan ja Ilveksen kihelmöivää paikalliskamppailua

Fanien odotukset olivat korkealla, kun Tappara ja Ilves kohtasivat Nokia-areenassa joukkueiden viimeisessä keskinäisessä runkosarjan ottelussa. Illan lopputuloksella on suuri painoarvo myös pudotuspelien kannalta.

Illan ottelua olivat tulleet katsomaan Ilveksen ottelukuuluttaja Sami Hintsanen yhdessä puolisonsa Varpu Hintsasen kanssa. Jääkiekko ei aiheuta skismaa parisuhteessa, mutta automatkat kotiin voivat olla välillä hiljaisia.

10.3. 19:55

Aamulehti

Perjantaina saatiin maistiaisia pudotuspelitunnelmasta, kun Tappara ja Ilves kohtasivat viimeisessä keskinäisessä runkosarjaottelussaan Nokia-areenalla. Molempien joukkueen kannattajia oli jo hyvissä ajoin areenalla odottamassa paikalliskamppailun alkua.

Joukkueet ovat jo varmistaneet pudotuspelipaikkansa, mutta panoksena on runkosarjan mestaruus. Runkosarjan voittaja saa pudotuspeleihin tärkeän kotiedun, kuului monien kannattajien viesti areenan käytävillä.

Viimeisestä runkosarjan kohtaamisesta odotettiin myös eeppistä playoff-tunnelmaa.

Lue lisää: Tappara tutustui runkosarjan voittopokaaliin pelkillä katseilla – "Hypistellään Kanada-maljaa senkin edestä”

Perjantai-iltana Tapparaa kannattamaan saapui Kimmo Lehtonen yhdessä poikansa Vili Lehtosen kanssa. ”Voitto on aina voitto”, ennakoi Kimmo Lehtonen ottelun merkitystä ja korosti runkosarjan voiton tuomaa kotietua pudotuspeleihin.

Ilveksen ja Tapparan menestyksellä on suuri merkitys koko kaupungille sanovat Noora Hilden (vas.) ja Jonna Hietala. Illan ottelusta ei kuitenkaan heidän mukaansa pidä tehdä liian suuria johtopäätöksiä.

Ajoissa pitää olla, jos haluaa saada liput paikallisotteluun, sanoo vuodesta 2015 Tapparaa kannattanut Christer Högdahl. Tunteet tulevat varmasti olemaan ottelussa pinnassa, analysoi puolestaan Enni Kiviluoma.

Oulusta saapunut Saku Matinlassi (vas.) ja Jesse Viitaranta arvioivat, että ottelulla on henkisesti iso merkitys, sillä voittaja lähtee ennakkosuosikkina mahdolliseen pudotuspelikohtaamiseen. Vaarallisin vastustaja pudotuspeleissä tulee olemaan Viitarannan mukaan HIFK.

Jo vuosikymmeniä Tapparaa kannattaneella Anton Rajalalla (kesk.) on kausikortti, mutta tällä kertaa mukana olivat myös harvemmin peleissä käyvät Peter Lillkåll (vas.) ja Severi Lillkåll.

Sonja Raittila sanoo, että Ilveksen kannattaminen on saatu äidinmaidosta. ”Paikallismatsit on aina pakko voittaa”, sanoo äiti Tarja Natunen. Odotuksissa on kauden parastunnelmaisin paikallisottelu.

Jo hyvissä ajoin ennen ottelua Tapparaa kannustamaan saapunut Oula Simelius sanoo, että tulossa on eeppinen ottelu, jonka tunnelma vertautuu playoff-otteluun. Runkosarjan voitolla Tappara saisi hänen mukaansa tärkeä kotiedun pudotuspeleihin.

Loimaalta tullut Jukka Naula sanoo, että Ilveksen mahdollista runkosarjavoittoa on odotettu pitkään, sillä viimeisin on kaudelta 1987-88.

Yhdesä tyttärensä Sara Kivisen kanssa Vilppulasta saakka Nokia-areenalle saapunut Marko Kivinen on pitkän linjan Ilves-kannattaja ja kausikortin omistaja. Maltillisin mielin oleva parivaljakko ennustaa hurjaa tunnelmaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut