Ilveksen ja Tapparan pudotuspeli­ohjelmissa riittää erikoisuuksia – syynä Antti Tuiskun ja Andrea Bocellin keikat

Miesten jääkiekkoliigan pudotuspelit alkavat maanantaina 13. maaliskuuta. Kiekkokauden huipennus pelataan viime kauden tapaan tiiviillä aikataululla muun muassa Nokia-areenan muiden varausten takia.

Tämän kauden paikallispelit ovat olleet suosittuja ja viimeisimmät ottelut on myyty hyvissä ajoin loppuun. Runkosarjassa Ilves ja Tappara kohtaavat toisensa vielä kahdesti.

21.2. 14:27 | Päivitetty 21.2. 14:43

Aamulehti

Jääkiekon miesten Suomen mestaruudesta pelaavat Ilves ja Tappara saattavat joutua pelaamaan muita tiiviimmällä aikataululla välieräottelunsa. Miesten jääkiekkoliiga julkaisi tiistaina pudotuspeliohjelmansa ja tiedotti samalla poikkeuksellisista järjestelyistä.

Nokia-areenaan on keväällä muitakin varauksia kuin jääkiekko-ottelut. Antti Tuisku tuo areenakiertueensa Tampereelle perjantaista lauantaihin 31.3.–1.4. Seuraavana tiistaina areenalla konsertoi Andrea Bocelli. Tänä aikana areena ei ole tamperelaisjoukkueilla pelikäytössä lainkaan.

Mikäli Ilves ja Tappara kohtaavat toisensa välierissä, ottelusarja pelataan hirvittävällä tahdilla. Joukkueet aloittavat tässä tapauksessa pelinsä keskiviikkona 5. huhtikuuta. Koko sarja pelattaisiin läpi 12 päivässä. Tahti olisi todella tiivis, mikäli finalisti ratkeaisi vasta seitsemännessä ottelussa, sillä silloin pelejä olisi tiheämmin kuin joka toinen päivä.

Jos joukkueet selviytyvät välieriin, eivätkä kohtaa toisiaan, alkaa ottelusarja kahdella perättäisellä vierasottelulla. Tämän jälkeen vuorossa on kolme kotiottelua, joiden jälkeen kuudes ottelu on vieraspeli ja sarjan viimeinen peli Nokia-areenassa.

Ilves on sarjassa toisena ja Tappara kolmantena. Molemmat kamppailevat vielä runkosarjan voitosta, kun tamperelaisjoukkueilla runkosarjaa on jäljellä yhdeksän ottelua.

Pudotuspelien alustava ohjelma

Ensimmäisellä kierroksella pelataan maanantaina ja tiistaina 13.–14. maaliskuuta. Mikäli ottelupareissa tarvitaan kolmas ottelu, se on ohjelmassa torstaina 16. maaliskuuta.

Puolivälieristä lähtien pelataan paras seitsemästä -systeemillä. Ottelusarjat alkavat 17. maaliskuuta. Niiden koko aikataulu julkaistaan, kun mukaan selviävät joukkueet ovat tiedossa. Puolivälierien viimeinen pelipäivä on näillä näkymin keskiviikkona 29. maaliskuuta.

Välierät pelataan 31. maaliskuuta ja 16. huhtikuuta välisenä aikana.

Loppuottelut käydään 18. huhtikuuta ja 2. toukokuuta välisenä aikana. Pronssiottelun pelipäivä julkaistaan myöhemmin.

Jos pudotuspelisarjat sen mahdollistavat, ottelusarjojen alkamispäiviä voidaan aikaistaa.

Jääkiekkohuuma jatkuu Tampereella liigapelien jälkeen, kun MM-kisat valtaavat Nokia-areenan 12. toukokuuta alkaen.

Muokattu 21.2.2023 kello 14.43: Korjattu, että puolivälieristä alkaen pelataan paras seitsemästä -systeemillä. Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että sarjat pelattaisiin paras kolmesta -systeemillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut