Tapparalle uusi maalivahti Mestiksestä pikalainalla

Tappara kärsii maalivahtivajauksesta, uusi paikkaaja saapuu Rovaniemen Kiekosta.

Paavo Kohonen (vasemmalla) korvasi Vilho Heikkisen Tappara-maalilla liigaottelussa syyskuussa 2022.

7.2. 16:32 | Päivitetty 7.2. 16:44

Tapparan miesten jääkiekkoliigan joukkue reagoi maalivahtipulaansa. Kanadalainen maalivahti Cody Porter vahvistaa Tapparaa lainasopimuksella tämän viikon. Porter on pelannut tällä kaudella Mestistä Rovaniemen Kiekossa.

Porterin lainasopimus kestää tiistaista sunnuntaihin, Tappara tiedotti tiistaina.

Tapparan maanantaisessa Lukko-ottelussa maalivahtikaksikko oli Paavo KohonenHenri Karppinen. Poissa olivat vakiokaksikko Christian HeljankoVilho Heikkinen.

Tiistaina Tappara kertoi, että Heikkinen on loukkaantumisen vuoksi toistaiseksi sivussa kaukalosta.

Porter on pelannut tällä kaudella RoKissa 21 Mestis-ottelussa torjuntaprosentilla 92,2. RoKi on Mestiksessä kolmantena. RoKista Tapparaan saapui täksi kaudeksi myös Heikkinen.

Porter pelasi viime kauden Mestiksessä Iisalmen Peli-Karhuissa. Lisäksi 191-senttisellä maalivahdilla on viime kaudelta alla kolme liigaottelua SaiPasta. Liigassa hänen torjuntaprosenttinsa oli 84,4. SaiPa-lainasopimukseen sisältyi optio kuluneesta kaudesta, jota seura ei kuitenkaan lunastanut ja Porter siirtyi RoKiin.

Kauden 2020–21 Porter pelasi Puolan pääsarjassa Zaglebie Sosnowiecin joukkueessa ja sitä ennen Pohjois-Amerikassa Yhdysvalloissa ja Kanadassa, viimeksi SPHL-sarjaa Yhdysvalloissa.

”Cody oli nuorena huippulupaus, joka loukkaantumisten ja muiden syiden takia on kulkenut hyvin erilaisen urapolun”, SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kertoi helmikuussa 2022 seuran kotisivuilla Porterin lainasopimusuutisessa.

Päivitetty 7.2.2023 kello 16.42. Lisätty Jussi Markkasen kommentit sekä tieto SaiPan käyttämättömästä optiosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut