Anton Levtchi puhuu nyt suoraan NHL-keikastaan – yksi asia teki arjesta raskasta

Jääkiekkohyökkääjä Anton Levtchi haluaa taas nauttia pelistä. AHL:ssä kiekkotähti oli paljon yksin, kielitaidon rajallisuuden takia.

Anton Levtchi palasi Tampereelle ja Tapparaan. Hän antoi haastatteluja torstaina Tapparan toimistolla.

2.2. 18:57

Anton Levtchi, 27, saapuu Tapparan järjestämään mediatilaisuuteen hiukan hämmentyneen oloisena. Ikään kuin häntä hiukan jännittäisivät mahdolliset kysymykset lyhyeksi jääneestä NHL-visiitistä Florida Panthersissa.

Tarkalleen hyökkääjän NHL-tilastoihin tuli joulukuun lopussa kaksi ottelua (Florida–Montreal 7–2 ja Carolina–Florida 4–0), niissä yhteensä vajaat 20 minuuttia peliaikaa ja 25 vaihtoa.

”Ei peleistä paljon käteen jäänyt. Enemmän olin niissä penkillä kuin jäällä. En pelannut huonosti enkä tehnyt virheitä, mutten saanut otteluissa mitään näkyvää aikaiseksikaan.”

”Mutta ihan kivaa, että pääsin edes tuon verran NHL:ssä kokeilemaan. Jäi tilastoihinkin joku merkintä reissusta”, Levtchi sanoo.

Anton Levtchi ehti pelata Florida Panthersissa kaksi ottelua.

Englannin taito mietitytti

Levtchi pohti jo viime kesänä sopimusta tehdessään kannattaako NHL:ään lähteä.

”Mietin hyviä ja huonoja puolia. Päätin sitten lähteä sen kortin katsomaan. Ei näitä saumoja joka pelaajalle tarjota. Tavoitteena oli tietysti päästä pelaamaan ylhäällä ja sitä kautta kehittymään.”

Yksi asia, joka Levtchia mietitytti jo Pohjois-Amerikkaan lähtiessä, oli rajallinen englannin kielen taito.

”Mulla on jo valmiiksi kaksi kieltä (suomi ja venäjä) aika hyvin päässäni. Kolmannen lisääminen sinne ei ole yksinkertaista. Englannin puhuminen ei ole ikinä ollut helppoa minulle.”

Levtchi ei hae kuitenkaan siitä tekosyytä NHL-uran tyssäämiseen.

”Ei kielitaidon rajallisuus pelaamiseeni vaikuttanut, mutta yleiseen viihtyvyyteen kyllä. Kun puheet jäävät vähemmälle, syvällisempi tutustuminen muihin ihmisiin jää vähemmälle. Suomessa olen tottunut touhuamaan kaikenlaista kaverien kanssa. Nyt Charlottessa AHL:ssä ollessani olin paljon yksinäni.”

”Tuli mietittyä kaikenlaisia asioita. Ehti käymään omassa päässään koko aikaisemman elämäni läpi. Henkisesti kovaa, mutta samalla kasvattavaa. Uskon, että siitä on hyötyä myöhemmin ja osaan arvostaa kokemusta eri tavalla”, Levtchi sanoo.

Levtchi ei muutenkaan halua selitellä tai hakea tekosyitä esimerkiksi siitä, missä tilanteessa Florida oli pelillisesti ennen vuodenvaihdetta.

”Ainahan kaikki vaikuttaa kaikkeen, mutten yksinkertaisesti pelannut tarpeeksi hyvin. Totta kai olisin toivonut enemmän näyttöpaikkoja NHL:n puolella ja mahdollisesti parempaan ajankohtaan, mutta olen hyväksynyt faktat. NHL-keikkani oli nyt tuon mittainen, en lunastanut näytöilläni enempää. Ei valittamista sen suhteen.”

AHL väärä paikka

Levtchin mielestä AHL ei ole sopiva liiga kehittymiseen hänen tyyliselleen taitopelaajalle.

”Pelityyli on jotain ihan muuta kuin minä haluan. Enemmän tapeltiin kuin tuli maaleja. Aika rajustikin välillä, vaikka en itse AHL:ssä tappelemaan joutunutkaan. Jätän aina nyrkkeilyhanskat suosiolla jollekin muulle.”

Tästä huolimatta hyökkääjä päätti syksyllä antaa kaikkensa NHL-paikan aukaistakseen.

Vuodenvaihteen jälkeen Levtchille tuli tunne, ettei uutta saumaa ylhäällä enää aukea.

”Halusin päättää kauden toisenlaisissa tunnelmista. Päästä taas nauttimaan pelaamisesta ja voittamisesta. Kyse oli pidemmän ajan pohdinnasta, mutta lopulta asiat sopimuksen purkamisessa tapahtuivat noin viikossa. Agenttini Janne Lahti hoiti asiat ja nyt olen Tapparassa.”

Levtchi ehti jo torstaina Tapparan harjoituksiin.

Levtchi sai jo syksyllä sopimustarjouksia Ruotsista ja edellisen viikon aikana runsaasti huippuseuroilta ympäri Eurooppaa.

”Raha ei ratkaissut. Halusin hyvään treeniympäristöön ja tiesin, että Tapparasta ne loppukevään ajaksi löytyvät. Ensi kautta mietitään sitten myöhemmin.”

Voitit viime vuonna miesten jääkiekkoliigan runkosarjan pistepörssin. Millaisia tavoitteita sinulla nyt on?

”En ajattele mitään henkilökohtaisia pörssejä. Mieluummin pisteitä joukkueelle sarjataulukkoon kuin itselleni. Meillä on kaksi hienoa pokaalia (kiekkoliiga ja CHL) voitettavana”, Levtchi linjaa.

Oletko nyt parempi pelaaja kuin ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöäsi?

”Haluan uskoa niin. Harjoittelu siellä oli erilaista, mutta uskon jotain uutta oppineeni. Kunto tuntuu ainakin hyvältä. Sain hyvät yöunet 30 tunnin reissaamisen jälkeen, mutta katsotaan miten todellisuus (jetlag) viikonloppuna iskee.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut