Risto Dufva ärähti Ilvekselle ja syytti tamperelaisia manipulaatiosta: ”Törkeää”

Kokenut päävalmentaja ei pidä tavasta, jolla tuomaritoimintaan pyritään vaikuttamaan.

Risto Dufva avautui harvinaislaatuisesti Ilves-ottelun jälkeen.

8.1. 20:00

Ilves kaatoi Vaasan Sportin lauantain SM-liigakierroksella äärimmäisen tiukan väännön päätteeksi voittomaalikilpailussa lukemin 2–1.

Tupsukorvien ratkaisuosuman veivasi Aku Räty, kun taas Ilves-vahti Marek Langhamer torjui kaikki vaasalaisyritykset.

Sport piti Ilveksen nollissa aina päätöserän viimeiselle kympille saakka, kunnes kultakypärä Joona Ikonen puttasi pelin tasoihin.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa usein lupsakka Sportin käskijä Risto Dufva piti painavan puheenvuoron tuomaritoiminnasta ja siihen vaikuttamisesta.

”On yksi asia, jota peräänkuulutan ihan koko liigalta – tässä on milloin minkäkin pelin jälkeen kyselty vastuuta, niin minäkin kysyn”, Dufva alusti ja jatkoi:

”En ole tällaista manipulaatiota nähnyt sitten 14. puoluekokouksen, mitä tehdään tuomarien suuntaan. Kyllähän tuomareillekin pitäisi antaa mahdollisuus viheltää hyvin se peli. Jos jumbotronin kautta manipuloidaan tuomaritoimintaa, niin vaikea tuomarienkaan on viheltää hyvää peliä.”

Lue lisää: Risto Dufva syytti tuomareiden manipuloinnista – näin Ilves vastaa

Dufva viitannee kommentillaan yleistyneeseen tapaan, jossa mediakuutiolla näytetään jäähyyn johtanut tilanne, ja tämän jälkeen yleisö pääsee arvostelemaan tilanteen – usein kotijoukkuetta suosien.

”Kun NHL:stä otetaan paljon oppia, niin tämä kannattaisi ottaa myös. Siellä ei tulisi kuuloonkaan tuomaripelin manipulointi kuten tänään oli. Ottelu ei ratkennut siihen eikä vienyt Ilveksen hyvää peliä pois, mutta onhan se törkeää. Tuomarikin on vain ihminen”, Dufva lopetti.

Sportille vihellettiin ottelussa viisi kahden minuutin rangaistusta.

Vaasalaiset ovat hävinneet neljä ottelua putkeen, mutta raapineet sarjapisteitä mukaansa kolmesta.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut