Yle ja SK: Ässäpelaaja teki jouluna tuhansien eurojen mokan – liigakaukalon toiseen päätyyn jouduttiin valamaan uutta betonia

Kylmäliuos sulatti osan jäästä, kun reikien poraaminen jäähän epäonnistui. Halli on suljettu perjantaihin saakka.

Joku Ässien joukkueesta käsitteli porakonetta varomattomasti.

27.12.2022 17:26

Porin Ässien kotihallissa tapahtui joulupäivänä epäonninen vahinko, uutisoivat Yle ja Satakunnan Kansa.

SM-liigajoukkueen pelaajat verryttelivät tuolloin tapaninpäivän liigaottelua varten. Pyhien takia jäähallissa ei ollut henkilökuntaa, vaan maalien paikoilleen laittaminen jäi pelaajien harteille.

Jääkiekkomaalit kiinnitetään pelialustaan kumisilla tapeilla, joiden asentamista varten jäähän pitää porata reikiä.

Poraus ei kuitenkaan sujunut ongelmitta, sillä maaleja asentanut pelaaja osui vahingossa jäähdytysputkeen ja putkessa virrannut kylmäliuos pääsi leviämään jäälle.

”Jään alla on kyllä metalliholkkivastine. En tiedä, oliko terä ollut hieman väärässä asennossa vai mitä siinä oli tapahtunut”, hallimestari Jani Rantanen kertoi Satakunnan Kansalle.

Kylmäliuos ehti sulattaa ison osan jäästä, ja halli on nyt suljettuna perjantaihin saakka.

Satakunnan Kansan mukaan hallimestari kiirehti paikalle noin puolessa tunnissa. Hänen ja hallihenkilökunnan nopea toiminta esti sen, ettei jää mennyt kokonaan pilalle.

”Raumantien puoleinen hyökkäyspääty on sulanut ihan betonilaattaan saakka. Viime yönä jouduttiin valamaan uutta betonia”, Rantanen kertoi Ylelle.

Rantasen mukaan vahingot ovat vähintään 5 000–6 000 euroa, mihin ei sisälly paikalle kiiruhtaneen henkilökunnan pyhäkorvauksia.

Rantanen paljasti Satakunnan Kansalle, että epäonnisen porakoneen käyttäjän nimi tiedetään. Hän ei kuitenkaan suostunut sitä kertomaan.

Jäähalli on suljettu perjantaihin asti, jolloin hallissa on tarkoitus pelata liigapeli Ässät–TPS.

Ässien mukaan ottelu pystytään pelaamaan normaalisti.

Maalitolppien reikien poraaminen on tarkkaa työtä. Syksyllä 2020 SM-liigajoukkueiden kolmella kolmea vastaan pelattava Super Series -lopputurnaus peruttiin Helsingissä, kun poranterä läpäisi jään alla olleen jäähdytysputken.

Jäälle pulppusi kellertävää nestettä ja jää meni niin huonoon kuntoon, että pelaaminen olisi ollut terveysriski. SM-liigahalleissa jään alla on mainoksia, jotka nousevat lohkeilevan ja heikon jään alta pintaan.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut