Tapparaan vahvasti yhdistetty Rikard Grönborg olisi halunnut jatkaa Sveitsissä: ”Minun oli tehtävä päätös perheeni vuoksi”

Blick-lehden mukaan Rikard Grönborgin Tappara-sopimuksessa olisi NHL-pykälä.

Rikard Grönborg valmensi Ruotsin joukkuetta nuorten MM-kisoissa Helsingissä vuodenvaihteessa 2015–2016.

28.10. 17:36 | Päivitetty 28.10. 17:49

Aamulehti

Tapparan ensi kauden päävalmentajaksi useissa eri lähteissä vahvasti yhdistetty Rikard Grönborg kommentoi tilannettaan perjantaina sveitsiläiselle Blick-lehdelle.

Ruotsalaisvalmentaja Grönborg, 54, kertoi halunneensa tehdä jatkosopimuksen nykyisen seuransa ZSC Lionsin kanssa.

”Rakastan olla täällä, samoin perheeni. Seura kuitenkin halusi odottaa, ja samalla minulle aukeni toinen tilaisuus. Minun oli tehtävä päätös perheeni vuoksi”, kahden lapsen isä kertoi.

”Seura halusi toimia sen kannalta parhaalla tavalla. Kunnioitan sitä.”

Zürichissä kolmatta kauttaan valmentava Grönborg ei suostunut vahvistamaan, että uusi seura olisi nimenomaan Tappara. Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro viestitti Aamulehdelle torstaina, että ensi kauden valmennus julkaistaan vasta kuluvan kauden päätyttyä.

Lue lisää: Tapparaan uutisoitu Rikard Grönborg jättää sveitsiläisseuransa kauden päätyttyä – Tapparan Aro: ”Emme kommentoi huhuja”

Blickin mukaan Grönborgin monivuotisessa Tappara-sopimuksessa olisi NHL-optio.

Ruotsin päävalmentajana kahdesti miesten MM-kultaan valmentanutta Grönborgia on pidetty Jukka Jalosen kanssa vahvimpina ehdokkaina seuraavaksi eurooppalaiseksi NHL-päävalmentajaksi.

Grönborgilla on Jalosesta poiketen myös aiempaa historiaa Pohjois-Amerikasta: hän pelasi Yhdysvalloissa yliopistokiekkoa 1989–1992, ja vuodesta 1994 eteenpäin hän toimi maassa 15 vuoden ajan nuorten jääkiekon parissa erilaisissa tehtävissä. Grönborgilla on myös Yhdysvaltojen kansalaisuus.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut