Tapparaan uutisoitu Rikard Grönborg jättää sveitsiläisseuransa kauden päätyttyä – Tapparan Aro: ”Emme kommentoi huhuja”

Rikard Grönborg valmentaa kuluvan kauden loppuun Zürichissä.

27.10. 11:22 | Päivitetty 27.10. 12:07

Aamulehti

Ruotsalaisvalmentaja Rikard Grönborg jättää sveitsiläisseura Zürich Lionsin kuluvan kauden jälkeen, seura tiedotti torstaina kotisivuillaan. Lions kertoo Grönborgin hyväksyneen toisen seuran sopimustarjouksen ensi kaudesta alkaen.

Grönborg valmentaa Zürichissä kolmatta ja viimeiseksi jäävää kauttaan. Zürich kertoi Grönborgille kuluvan kauden alussa, että se haluaa tarkkailla Lions-joukkueen otteita rauhassa, eikä aio antaa Grönborgille jatkosopimusta heti kauden alussa. Lionsin tiedotteen mukaan Grönborg paljasti seuralle lokakuun puolessa välissä, että hän on saanut sopimustarjouksen muualta. Lions koki, ettei se voisi vieläkään antaa Grönborgille jatkosopimusta. Näin ruotsalainen hyväksyi saamansa tarjouksen, Lions tiedotti.

Zürich on Sveitsin liigassa kuudentena.

Iltalehti ja sveitsiläinen Blick uutisoivat keskiviikkona, että Grönborg on Tapparan seuraava päävalmentaja ensi kaudesta alkaen. Blickin mukaan Grönborgin sopimus on monivuotinen.

”Yleisen linjamme mukaisesti emme kommentoi huhuja. Julkaisemme kauden 2023–24 joukkueen ja valmennuksen kuluvan kauden päätyttyä”, Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro viestitti Aamulehdelle.

Tapparaa on luotsannut syksystä 2020 alkaen Jussi Tapola, joka kertoi syyskuussa Aamulehdelle jättävänsä pestinsä kuluvan kauden päätyttyä. Tapola on valmentanut Tapparan Suomen mestaruuksiin 2016, 2017 ja 2022.

Grönborg, 54, olisi kova kiinnitys Tapparalta. Ennen pestiään Sveitsissä hän valmensi pitkään Ruotsin miesten ja nuorten maajoukkueita pää- ja apuvalmentajana. Ruotsi voitti Grönborgin johdolla maailmanmestaruudet 2017 ja 2018.

Grönborgista puhuttiin pitkään myös seuraavana eurooppalaisena NHL-joukkueen päävalmentajana.

Zürichissa Grönborg on saavuttanut välierä- ja finaalitappiot.

Grönborgista tulisi samalla ensimmäinen ulkomaalaispäävalmentaja Suomen miesten jääkiekkoliigassa sitten Jokereissa valmentaneen Glen Hanlonin ja kauden 2008–09.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut