Päävalmentajan tylyt potkut kuohuttavat Ilves-faneja – kannattaja­yhdistys uskoo mestaruus­mahdollisuuksien parantuneen nyt rytinällä

Yllättäen kesken kauden tehty Ilveksen päävalmentajanvaihdos tulee kuitenkin parantamaan Ilveksen menestymismahdollisuuksia, uskoo kannattajayhdistys Ilves Ikuisesti ry:n puheenjohtaja.

Tampereen Ilveksen tuore valmentajanvaihdos tuli myös faneille yllätyksenä. Ilves-fanit kannustivat omiaan Nokia-areenassa pelatussa Ilveksen ja Fribourg-Gottéron välisessä CHL-ottelussa 9. syyskuuta.

5.10. 18:37

Aamulehti

Tieto Tampereen Ilveksen päävalmentajan yllätyspotkuista oli seuran fanikunnalle yllätys. Ilves ilmoitti keskiviikkona antaneensa potkut päävalmentajalleen Jouko Myrrälle. Uutena päävalmentajana aloittaa välittömästi Antti Pennanen.

”Oli tiedossa, että Jokke ei enää ensi kaudella jatka, mutta yllätyshän se oli, että vaihdos tuli tällä tavalla”, kertoo kannattajayhdistys Ilves ikuisesti ry:n puheenjohtaja Marko Iso-Mustajärvi.

Lue lisää: Jättipaukku: Kärkijoukkue Ilves antoi potkut Jouko Myrrälle – Antti Pennanen siirtyy päävalmentajaksi välittömästi

Itse valmentajavaihdoksesta Iso-Mustajärvellä ei ole erityisen pahaa sanottavaa. Silti tapa, jolla vaihdos nyt tehtiin, on herättänyt hänen mukaansa faneissa kritiikkiä.

”Osa on ollut surullinen siitä, että Myrrä heitettiin kertaheitolla ulos, eikä hänellä ollut mahdollisuutta hyvästellä joukkuetta”, Iso-Mustajärvi kertoo. Potkut saanut Myrrä on kertonut, että Ilveksen seurajohto kielsi häntä hyvästelemästä joukkuetta kasvotusten.

Lue lisää: Miksi Jouko Myrrä ei saanut jättää hyvästejä Ilves-joukkueelle? Risto Jalo avaa šokkipäätöksen taustat: ”Sanoin Jokelle, että voit soittaa tai laittaa viestiä”

Aamulehti kysyi keskiviikkona myös Osasto 41 -faniyhteisöltä kommentteja tuoreesta valmentajavaihdoksesta. Faniyhteisö ei kuitenkaan halunnut kommentoida asiaa.

Mahdollisuuksia menestykseen

Monet Ilves-fanit ovat Iso-Mustajärven mukaan ottaneet valmentajauutisen vastaan myönteisenä asiana. Uuden valmentajaryhmän myötä jo tulevan kevään menestys­mahdollisuuksien nähdään nyt parantuneen.

”Se on herättänyt paljon positiivista reaktiota, sillä yleisestihän odotetaan, että siellä lopputottelussa ollaan”, Iso-Mustajärvi toteaa.

Lue lisää: Ilveksen kapteenilla ei ollut aavistustakaan päävalmentajan karuista potkuista – Eemeli Suomi: ”Aion vielä soittaa Jokelle”

Iso-Mustajärven mukaan fanit ovat pitäneet Myrrää hyvänä fysiikkavalmentajana, mutta otteluvalmentamisessa on nähty parantamisen varaa. Fanien mielestä valmentajan tulisi olla vaihtoaitiossa aktiivisempi.

Jouko Myrrä toimi Ilveksen päävalmentajana kolmen vuoden ajan. Myrrä palautti seuran mitalikantaan 21 tauon jälkeen viime kevään SM-pronssilla.

Paikallistaisto sytyttää

Potkujen ajankohta on herättänyt faneissakin ihmetystä, sillä Ilves pitää tällä hetkellä sarjataulukon kärkipaikkaa.

”Hyvin harvoin voittavan joukkueen valmentajaa vaihdetaan, etenkin silloin, kun ollaan sarjakärjessä”, Marko Iso-Mustajärvi sanoo. ”Toki tässä täytyy huomioida se, että vieraskaukalossa on tullut kaksi rökäletappiota huomattavasti heikommille joukkueille.”

Hänen mukaansa Ilveksen asennoituminen peleihin, etenkin vieraskaukaloissa, on ollut paikoin huonoa. Uuden valmentajan astuttua ruoriin joukkueen suorittamiseen odotetaan tasaisuutta.

”Jos tällainen vuoristorata jatkuu, ei ole mahdollisuutta finaalissa pelata. Yhdessä Raipen kanssa uskon joukkueen suorittamistason nousevat”, Iso-Mustajärvi sanoo ja viittaa vastikään Ilveksen valmennusryhmään palkattuun seuralegenda Raimo Helmiseen.

Ilves kohtaa seuraavassa ottelussaan perjantaina Tapparan. Nokia-areenan paikallisottelu sytyttää joukkueen ja fanit tuttuun tapaan huolimatta valmentajan vaihtumisesta, Iso-Mustajärvi uskoo.

”En usko, että tunnelma tulee muuttumaan millään tavalla.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut